• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Έχει δώσει 662 εκατ. δολ. για 14 πλοία – Ραγδαία πτώση της μετοχής της DryShips κατά 18,79%

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Ακόμη μια συμφωνία με την Kalani Investments Limited ανακοίνωσε η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, στην οποία και θα πουλήσει νέες κοινές μετοχές συνολικής αξίας έως και 226,4 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, θα εκδώσει και θα πουλήσει νέες κοινές ονομαστικές μετοχές στην Kalani εντός ενός χρονικού διαστήματος 24 μηνών, ενώ όλα τα έσοδα από τη διαδικασία -που αναμένεται να φτάσουν το ποσό των 226,4 εκατ. δολ.- θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών σκοπών.

    Η DryShips θα πρέπει να καταβάλει στην Kalani κοινές μετοχές αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων ως τέλος δέσμευσης για τη νέα συμφωνία, στην οποία δεν περιλαμβάνονται άλλου είδους επενδυτικά προϊόντα.

    Οικονόμου

    Και νέες εξαγορές

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά έξι πλοίων, μια επένδυση συνολικού κόστους 268 εκατ. δολαρίων. Αυτά τα πλοία είναι τα εξής:

    • ένα δεξαμενόπλοιο τύπου aframax (κατασκευής 2012)
    • τρία φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax, εκ των οποίων τα δύο είναι κατασκευής 2014 και το τρίτο είναι υπό ναυπήγηση
    • δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) τύπου VLGC, που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο και αποτελούν την τρίτη και την τέταρτη options τoυ σχετικού ναυπηγικού συμβολαίου που είχε υπογράψει η DryShips

    Το aframax tanker και τα 2 kamsarmax bulkers πρόκειται να παραδοθούν στην εταιρεία κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου του τρέχοντος έτους, ενώ το τρίτο kamsarmax που είναι υπό κατασκευή, θα παραδοθεί το 3ο τρίμηνο. Όσο για τα 2 VLGCs, θα παραδοθούν πριν από τα τέλη του 2017. Όλα τα πλοία θα δραστηριοποιηθούν στην spot αγορά, εκτός από τα 2 υγραεριοφόρα, τα οποία θα χρονοναυλωθούν για 10 χρόνια σε μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία, με τα συνολικά έσοδα να ξεπερνούν τα 208 εκατ. δολάρια.

    Ο κ. Οικονόμου, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολίασε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά ακόμη 6 πλοίων, στα πλαίσια της συνολικής μεταμόρφωσης της DryShips, που ξεκίνησε στα τέλη του 2016. Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε αποκτήσει συνολικά 14 πλοία για το ποσό των 662 εκατ. δολαρίων, ενώ έχουμε χρησιμοποιήσει το σύνολο της διαθέσιμης ρευστότητάς μας (400 εκατ. δολ.) για να διευρύνουμε το στόλο μας. Η τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σηματοδοτεί το κλείσιμο της πρώτης φάσης εξαγορών για την εταιρεία και στο εξής θα συνεχίσουμε να αναζητούμε πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Έτοιμη για deal με νεότευκτο πλοίο η Cardiff Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Κολλάκης: Τέσσερα νέα πλοία παρήγγειλε η Chartworld σε κινεζικά ναυπηγεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς αυτές οι 3 ελληνικές ναυτιλιακές κέρδισαν ποντάροντας στο ξηρό φορτίο



    ΣΧΟΛΙΑ