• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Big deal 68 εκατ. δολ. στο ξηρό φορτίο

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Την οριστικοποίηση της εξαγοράς τριών μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων έκανε γνωστή η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, λίγο καιρό αφού είχε ανακοινώσει την εξαγορά άλλων 4 πλοίων, για τα οποία είχε καταβάλει συνολικά το ποσό των 124 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, η εισηγμένη στο NASDAQ ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνίες με ναυτιλιακές εταιρείες -των οποίων οι ταυτότητες δεν αποκαλύπτονται- από τις οποίες και θα αποκτήσει τρία φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax.

    Οικονόμου

    Πρόκειται για τα εξής πλοία:

    • Ένα kamsarmax bulker χωρητικότητας 81.918-dwt και κατασκευής 2014, του οποίου η παράδοση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.
    • Ακόμη δύο kamsarmax bulkers χωρητικότητας 81.129-dwt και κατασκευής 2014, των οποίων η απόκτηση είχε ήδη ανακοινωθεί και η διοίκηση της εταιρείας ενέκρινε τη συμφωνία. Η παράδοσή τους έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

    Παρόλο που δεν γνωστοποίησε παραπάνω πληροφορίες για τα τρία αυτά πλοία, η διοίκηση της DryShips τόνισε ότι θα διαθέσει συνολικά το ποσό των 68 εκατ. δολαρίων για την απόκτησή τους, ένα ποσό το οποίο θα προέλθει εξ ολοκλήρου από τη διαθέσιμη ρευστότητα της εταιρείας που αγγίζει τα 429 εκατ. δολάρια.

    Ο κ. Οικονόμου, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολίασε τις νέες εξαγορές και επισήμανε ότι «Είμαστε πολύ ευτυχείς που, μέσω των τριών αυτών εξαγορών, επεκτείναμε περαιτέρω τον dry bulk στόλο μας που αποτελείται πλέον από 21 φορτηγά πλοία. Τα τρία kamsarmaxes θα ανανεώσουν επίσης το μέσο όρο ηλικίας του στόλου μας, ενώ η επένδυση αυτή μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε άμεσα τη διαθέσιμη ρευστότητά μας και αναμένεται να ενισχύσει τα κέρδη και τις ταμειακές μας ροές».

    Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως είχε ανακοινωθεί, η DryShips έχει προχωρήσει και στην εξαγορά έξι πλοίων, μια επένδυση συνολικού κόστους 268 εκατ. δολαρίων, ενώ, όπως είχε γράψει το mononews.gr, πρόσφατα η ναυτιλιακή έχει προχωρήσει και στην εξαγορά των τεσσάρων φορτηγών πλοίων τύπου newcalstlemax Valley Star, Moritz Oldendorff, Super Star και Wish Star, για τα οποία κατέβαλε συνολικά το ποσό των 124 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Προχωρά με τα νέα τάνκερ ο Γιώργος Προκοπίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμεών Παληός: Πουλάει μετοχές για να αγοράσει πλοία – Τι λένε οι αναλυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοί είναι οι κερδισμένοι στο ξηρό φορτίο – Τι προβλέπουν οι αναλυτές για την αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ