• Business

    Emanuele Grimaldi: Ετοιμάζει προσφυγή στη DG Comp για το deal Hellenic Seaways & Attica Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Στις ευρωπαϊκές Αρχές πρόκειται να καταφύγει ο ισχυρός άντρας των Μινωικών Γραμμών Emanuele Grimaldi με σκοπό να μπορέσει να μπλοκάρει τη συμφωνία εξαγοράς της Hellenic Seaways από την Attica Group.

    O Grimaldi, μιλώντας στο ναυτιλιακό portal Maritime Watch υποστηρίζει ότι το deal έχει και ευρωπαϊκή διάσταση, δεδομένου ότι η Ελλάδα «είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για πελάτες από όλη την Ευρώπη».

    Όπως μάλιστα σημειώνει, η εταιρεία του «ετοιμάζει ένα έγγραφο» προς την DG Comp που θα τονίζει τα επιχειρήματα κατά της συμφωνίας, την οποία ο επικεφαλής των Μινωικών Γραμμών χαρακτηρίζει «εκτός των κανονικών παραμέτρων».

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η πλευρά Grimaldi με το ποσοστό που έχει θα μπλοκάρει μια συγχώνευση της Hellenic Seaways και της Blue Star Ferries, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι «δεν θα υπάρξει άδεια [για τη συμφωνία] σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

    Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να πουλήσουν οι Minoan Lines (σ.σ. που ελέγχει) τις μετοχές στη Hellenic Seaways με αντάλλαγμα δρομολόγια σε άλλες ελληνικές γραμμές.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός εφοπλιστής διατηρεί ποσοστό της τάξεως του 48% στην Hellenic Seaways και συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, στις αρχές Αυγούστου η Πειραιώς ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την Attica Group για την πώληση του ποσοστού της τράπεζας (ήτοι 40,5%) καθώς και ποσοστού άλλων μετόχων, τα οποία στο σύνολό τους δίνουν τον μετοχικό έλεγχο της Hellenic Seaways.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Blue Star Πάτμος: Πώς αποφύγαμε ένα νέο Σάμινα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Υπόμνημα στην DryShips από τη SEC – Τι ζητά από την εταιρεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεύτερο καμπανάκι για τη Maersk: Προειδοποιεί με υποβάθμιση και ο Moody’s



    ΣΧΟΛΙΑ