• Business

    Αγγελική Φράγκου: Η νέα της έξυπνη κίνηση στο ξηρό φορτίο

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς που πραγματοποίησε, από την οποία άντλησε 100 εκατ. δολάρια, η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά δύο μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι απέκτησε δύο φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου panamax, για τα οποία κατέβαλε συνολικά το ποσό των 27 εκατ. δολαρίων. Ενώ η διοίκηση δεν αποκάλυψε ποια πλοία εξαγόρασε συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι πρόκειται για δυο πλοία που είναι αμφότερα χωρητικότητας 75.000-dwt και κατασκευασμένα το 2007 σε νοτιοκορεάτικες γιάρδες.

    Φράγκου

    Τα δύο panamaxes πρόκειται να παραδοθούν στη Navios Partners τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2017, ενώ αναμένεται να συνεισφέρουν στη ναυτιλιακή κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 4,6 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση – σύμφωνα πάντα με τα τρέχοντα επίπεδα της ναυλαγοράς.

    Όπως ανακοινώθηκε, η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή πρόκειται να χρηματοδοτήσει αυτή την επενδυτική κίνηση με μετρητά από τη διαθέσιμη ρευστότητά της αλλά και με δάνειο που θα λάβει από τράπεζα με όρους που ευθυγραμμίζονται με τις υφιστάμενες πιστωτικές διευκολύνσεις.

    Όταν ολοκληρωθεί η παραλαβή των δύο bulkers, ο στόλος της Navios Partners θα αποτελείται από συνολικά 33 πλοία, εκ των οποίων τα 26 είναι φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και τα 7 είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά μετοχών

    Υπενθυμίζεται ότι η Navios Partners είχε πρόσφατα ανακοινώσει την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς μετοχών, από την οποία άντλησε το ακαθάριστο ποσό των 100 εκατ. δολαρίων περίπου, με τα καθαρά έσοδα να ανέρχονται στα 95 εκατ. δολάρια.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr, η ναυτιλιακή είχε συμφωνήσει με επενδυτές για την πώληση περίπου 47,6 εκατομμυρίων κοινών μετοχών έναντι 2,10 δολαρίων την καθεμιά, με τη συνολική αξία των μετοχών να ανέρχεται στα 100 εκατ. δολάρια. Εν τέλει, ο αριθμός των μετοχών που πωλήθηκαν ανήλθε σε 47,795 εκατομμύρια, ενώ το σύνολο των κοινών μετοχών της εταιρείας ανέρχεται στα 147.436.276.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Η νέα επένδυση της Αγγελικής Φράγκου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Αγγελικούσης: Ο ισχυρός Έλληνας εφοπλιστής πρωτοπορεί ξανά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Απόλυτη επιτυχία για την TEN, άντλησε 115 εκατ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ