• Business

    NASDAQ: Άλμα 4.500% σε κινέζικη μετοχή κάνει όλους να αναρωτιούνται!

    Nasdaq


    Η Wins Finance Holdings Inc είναι μία επενδυτική κινέζικη εταιρία που εγγυάται δάνεια σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τους τελευταίους μήνες κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών στην Αμερική με τη μετοχή της να σημειώνει μία μοναδική πορεία στον Nasdaq. Ο λόγος; Άγνωστος!

    Η μετοχή της Wins Finance έκανε την εμφάνισή της στον Nasdaq το 2015 και έκτοτε αυξήθηκε κατά 4.500% αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους!

    Σύμφωνα με το Bloomberg, μέχρι και η ίδια η Wins δεν έχει ιδέα τι προκάλεσε τη ραγδαία αύξηση και πως κατάφερε να έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε όλο το χρηματιστήριο της Wall Street τους τελευταίους 12 μήνες.

    Αυτό που είναι γνωστό για την εταιρία είναι ότι τα λειτουργικά έσοδά της έφτασαν τα 9,8 εκατομμύρια δολάρια, για το δημοσιονομικό έτος που τελείωσε τον Ιούνιο, με πτώση 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Κατά τα 2/3 της, η επιχείρηση δραστηριοποιείται στο Jinzhong της Κίνας.

    «Αφιερώσαμε εκατοντάδες ώρες ερευνώντας την εταιρία και η όλη ιστορία είναι μία από τις πιο παράξενες της καριέρας μου,» δήλωσε ο William McNarland της Eiffel Peak Capital.

    Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «Η μόνη περίοδος που έχουμε δει μία μετοχή με τέτοιες εκτιμήσεις ήταν σε μερικές εταιρίες διαδικτύου την άνοιξη του 2000 και όλοι ξέρουμε πως τελείωσε εκείνη η ιστορία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Credit Suisse: Αναβάθμισε την τιμή-στόχο της μετοχής της Folli Follie στα 20,9 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Δραματική πτώση της μετοχής της Ocean Rig κατά 18,5%

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρηματαγορές: Θετική η εικόνα για τις τραπεζικές μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ