• Business

    Morgan Stanley: Θα χρειαστεί να «πέσουν πολλά κεφάλια» για να «λυγίσει» η αγορά

    Morgan Stanley


    Θα χρειαστεί κάτι πολύ παραπάνω από ένα sell-off τεχνολογικών μετοχών για να εκτροχιαστεί η επί 8ετίας bull αγορά, όπως αναφέρει η Morgan Stanley, η οποία αποτελεί σήμερα τον πιο bullish οίκο στη Wall Street.

    Ωστόσο, η Morgan Stanley αναφέρει ότι η μετατόπιση των επενδυτών από τις τεχνολογικές μετοχές σε πιο ελκυστικές όπως εκείνες του χρηματοοικονομικού κλάδου και του κλάδου της υγείας ήταν ένα «θετικό σημάδι ούτως ώστε να διευρυνθεί η συμμετοχή».

    «Ακριβώς όπως ο Ηρακλής σκότωσε και τα εννέα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας για να την νικήσει, πιστεύουμε ότι η πρόσφατη αστάθεια στον κλάδο της τεχνολογίας δεν αρκεί για να ασκήσει πιέσεις στην αμερικανική χρηματαγορά», σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές της Morgan Stanley, της ομάδας των οποίων ηγείται ο Michael J. Wilson.

    Η Morgan Stanley επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, ενώ η αδυναμία στην τεχνολογία μπορεί να έχει άμεσες και αρνητικές επιπτώσεις για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια -δεδομένης της υψηλής συγκέντρωσης των επενδυτών σε αυτό τον κλάδο- η επίδραση στην υπόλοιπη αγορά είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη.

    Σημειώνεται ότι ο δείκτης NASDAQ 100 διολίσθησε κατά 4,9% τον περασμένο μήνα, ενώ ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε μόλις κατά 1% την ίδια περίοδο.

    Έτσι, από τη στιγμή που η Morgan Stanley αναγνωρίζει ότι ο NASDAQ μπορεί να υποχωρήσει ακόμα και κατά 4% παραπάνω, δεν ανησυχεί για την υπόλοιπη αγορά. Στην πραγματικότητα, ο αμερικανικός οίκος, υπολογίζει ότι μια «επιβλητική» διόρθωση τεχνολογικών μετοχών της τάξεως του 10%, σημαίνει απώλειες μόλις 2,2% για τον S&P 500.

    Morgan Stanley

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόσο θα κρατήσει το πάρτι των κεντρικών τραπεζών; Τι λένε FED & EKT

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Πώς ο «εφιάλτης» των φοιτητικών δανείων γονατίζει την οικονομία των ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί έχει σημασία ο ακριβής υπολογισμός των οικονομικών κύκλων



    ΣΧΟΛΙΑ