• Business

    JP Morgan: Επεκτείνεται στο Δουβλίνο προσλαμβάνοντας 1.000 εργαζομένους

    JP Morgan

    Jamie Dimon, Πρόεδρος JP Morgan


    Στην αγορά ενός υπό κατασκευή κτιρίου με γραφεία στο Δουβλίνο, προέβη η JP Morgan, με σκοπό να φιλοξενήσει περισσότερους από 1.000 εργαζομένους καθώς η τράπεζα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ιρλανδία, αλλά και εν όψει του Brexit.

    Η τιμή, στην οποία πωλήθηκε το κτίριο αγγίζει τα 125 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ιρλανδικό τμήμα της τράπεζας αγόρασε το κτίριο από την εταιρεία ακινήτων Kennedy Wilson, την Fairfax Financial Holdings LTD στο Τορόντο και την εθνική υπηρεσία διαχείρισης περιουσίας της Ιρλανδίας. Το κτίριο είναι 12.000 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

    “Δεδομένης της δυναμικής των τοπικών μας επιχειρήσεων, αυτό το νέο κτίριο μας δίνει το περιθώριο να αναπτυχθούμε και κάποια ευελιξία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της, η Carin Bryans, senior country officer της JP Morgan στην Ιρλανδία.

    Ο αμερικανικός οίκος αναπτύσσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στην Ιρλανδία και σκοπεύει να προσλάβει έναν σημαντικό αριθμό νέων εργαζομένων, ως μέρος της επέκτασής του.

    Σύμφωνα με την GBRE Group, η ζήτηση για γραφεία στο Δουβλίνο έχει αυξηθεί μετά από την απόφαση της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βουτιά του ΑΕΠ κατά 0,5% για το πρώτο τρίμηνο του 2017 – Σε ύφεση η ελληνική οικονομία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Απαγορευτικό» στις επενδύσεις από τις ξένες φαρμακευτικές εταιρίες προωθεί το υπ. Υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ