• Business

    Goldman Sachs: Πώς να βγάλετε χρήματα στην πιο βαρετή αγορά όλων των εποχών


    Το να βγάλει κανείς χρήματα σε ένα περιβάλλον χαμηλής μεταβλητότητας είναι δύσκολο. Όταν δεν καταγράφονται έντονες διακυμάνσεις τιμών στην αγορά, οι επενδυτικές ευκαιρίες, είναι ελάχιστες.

    Ειδικευμένοι managers χαρτοφυλακίων έχουν λιγότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν και η ουσιαστική ανάλυση που προηγείται συνήθως των σημαντικών επενδυτικών αποφάσεων μπορεί να βάλει «φρένο» στην επενδυτική κινητικότητα.

    Ευτυχώς ωστόσο, η Goldman Sachs αναγνωρίζει όλα αυτά τα προβλήματα και έχει τον τρόπο ούτως ώστε να βοηθήσει τους traders να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη στασιμότητα.

    Πρώτα απ ‘όλα, οι επενδυτές θα πρέπει να προβούν στην αγορά μετοχών. Ο S&P 500 για παράδειγμα, έχει καταγράψει υψηλές risk-adjusted αποδόσεις (αποδόσεις προσαρμοσμένες ανάλογα με τον κίνδυνο) σε σχέση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων σε περιόδους χαμηλής μεταβλητότητας από το 1990, σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman.

    Goldman Sachs

    Πέρα ​​από το ύψος των αποδόσεων, η Goldman διαπιστώνει επίσης ότι οι μετοχές καταγράφουν ιστορικά τη μεγαλύτερη βελτίωση στις risk-adjusted αποδόσεις, όταν δεν παρατηρούνται εναλλαγές τιμών. Με βάση αυτό το μέτρο, οι μετοχές (εκτός από τις αμερικανικές) είναι ουσιαστικά οι μεγαλύτεροι νικητές- ειδικά οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, οι ευρωπαϊκές και οι ιαπωνικές.

    Η Goldman συνιστά επίσης την αγορά ομολόγων υψηλής απόδοσης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η απόδοσή τους σε σχέση με άλλες κατηγορίες assets δεν είναι μοναδική σε περιόδους χαμηλής μεταβλητότητας. Ως εκ τούτου, η τράπεζα συμβουλεύει τους επενδυτές να κατέχουν overweight θέσεις σε παγκόσμιες μετοχές και neutral θέσεις στα ομόλογα.

    Ένας τομέας που πρέπει να αποφευχθεί είναι η αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, επισημαίνει η Goldman. Ενώ, οι περίοδοι χαμηλής μεταβλητότητας ιστορικά προσφέρουν ισχυρές αποδόσεις στα κυβερνητικά ομόλογα, αυτή η φορά όμως είναι διαφορετική. Στο παρελθόν, το εισόδημα από το κουπόνι ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τα αυξανόμενα επιτόκια.

    Πλέον, καθώς αυτή η πηγή εισοδήματος τείνει να εξαφανιστεί, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα μοιάζουν λιγότερο ελκυστικά, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία και προτείνει στους επενδυτές να διατηρούν underweight θέση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόσο θα κρατήσει το πάρτι των κεντρικών τραπεζών; Τι λένε FED & EKT

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Πώς ο «εφιάλτης» των φοιτητικών δανείων γονατίζει την οικονομία των ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί έχει σημασία ο ακριβής υπολογισμός των οικονομικών κύκλων



    ΣΧΟΛΙΑ