• Business

    Εθνική: Εμπλοκή για αναπληρωτή CEO

    Εθνική Τράπεζα


    Εμπλοκή σημειώθηκε στην εκλογή του Γιώργου Αρκάδη στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας αφού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατύπωσε ενστάσεις για το λεγόμενο fit and proper.

    Συγκεκριμένα,κρίθηκε ότι ο κ.Αρκάδης δεν έχει την κατάλληλη τραπεζική εμπειρία καθώς έχει διατελέσει εκπρόσωπος της ABN Amro στην Ελλάδα και άρα τυπικά δεν πληρεί τις απαιτήσεις του νόμου.

    Η διοίκηση της Εθνικής είχε προτείνει τον κ.Αρκάδη και πλέον αναμένεται να αναζητήσει άλλο στέλεχος για τη θέση του αναπληρωτη CEO, ο οποίος θα καλύψει τη θέση του Δημήτρη Δημόπουλου που αποχωρεί όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, κατά την τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας.

    Τραπεζικές πηγές,δεδομένης της κακής προϊστορίας στις σχέσεις της διοίκησης της Εθνικής με το ΤΧΣ, αναμένουν τις εξελίξεις για να φανεί αν πρόκειται για μια νέα κρίση.

    Πάντως ,ο πρόεδρος της τράπεζας Τάκης Θωμόπουλος έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους χωρίς ακόμη να είναι βέβαιο αν αυτό το χρονοδιάγραμμα ικανοποιει το ΤΧΣ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φορο-σαφάρι σε τουριστικούς προορισμούς ετοιμάζει η εφορία – 39.000 έλεγχοι σε Νάξο, Μύκονο, Ρόδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκλαβενίτης: Εξοφλεί όλους τους προμηθευτές έως αύριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο τρόπο υπολογισμού



    ΣΧΟΛΙΑ