• Business

    Εκτοξεύτηκαν στο 1 δισ. οι απλήρωτοι φόροι τον Αύγουστο- Κοντά στα 100 δισ. τα συνολικά «φέσια»

    • NewsRoom


    Απλήρωτους άφησαν τους φόρους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τον Αύγουστο επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η τσέπη του Έλληνα δεν αντέχει άλλο, πριν καν ξεκινήσει ο δύσκολος μήνας Σεπτέμβριος, όπου έληγαν πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.α.

    Παρά το άγριο φοροκυνηγητό που έχει ξεκινήσει με σημαντική αύξηση των κατασχέσεων, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα ληξιπρόθεσμα αποκαλύπτουν πως τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από φόρους που έμειναν απλήρωτοι ως τον Αύγουστο ξεπέρασαν τα 98 δισ. ευρώ.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,  το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο,φφό διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο ποσό των 98,231 δισ. ευρώ.

    Τον Αύγουστο το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος (αυτό που δημιουργήθηκε από την αρχή του έτους) παρουσίασε αύξηση 1,068 δισ. ευρώ και ανήλθε στα 8,551 δισ. ευρώ έναντι 7,483 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος (όπως είχε διαμορφωθεί έως το τέλος του 2016) παρουσίασε μείωση στα 89,680 δισ. ευρώ έναντι 89,872 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

    Σημειώνεται ότι το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που αφορά μόνο φορολογικές οφειλές αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 938 εκατομμύρια ευρώ και διαμορφώθηκε στα 6,551 δισ. ευρώ έναντι 5,723 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

    Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ακόμη ότι το σύνολο των οφειλετών ανήλθε τον Αύγουστο στους 3.857.086 εμφανίζοντας μείωση σε σχέση με τον Ιούλιο, οπότε ανέρχονταν σε 3.978.127.

    Το σύνολο των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 971.508 ενώ αυτοί στους οποίους δύναται να επιβληθούν τέτοια μέτρα ανέρχονται σε 1.652.508.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραπεζίτες: Ήλθε η ώρα των μπαχτατσήδων που έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας παρά τις προβλέψεις του ΔΝΤ: Θα, Θα, Θα…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τράπεζες: Αναθεωρούν τους στόχους με πωλήσεις δανείων



    ΣΧΟΛΙΑ