• Business

    Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδας: Οι νέες αυξήσεις στις εισφορές είναι άστοχες και κοινωνικά άδικες


    Κάλεσμα προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή να εμμείνει «στον κοινώς αναγνωρισμένο και ανταποκρινόμενο στην κοινή λογική, τρόπο υπολογισμού του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος» στέλνει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της αναφορικά με την αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

    Στο κείμενο τους οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας αναφέρουν χαρακτηριστικά:

    «Δημοσιοποιήθηκε χθες στα ΜΜΕ η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές για την αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.

    Ο μη συνυπολογισμός των καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους έχει ως αποτέλεσμα σημαντικότατη επιβάρυνση των οφειλόμενων τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

    To δικηγορικό σώμα διατυπώνει τη διαφωνία του κατά τρόπο καθολικό και απόλυτο για τους ακόλουθους λόγους :

    1.      Η περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιτείνει το δημευτικό αποτέλεσμα του νέου ασφαλιστικού συστήματος.

    2.      Η επιβολή νέων επιβαρύνσεων υπονομεύει την βιωσιμότητα του συστήματος, διότι έχει αποδειχθεί ότι κάθε αύξηση εισφορών μέχρι σήμερα οδηγεί σε ελάττωση της εισπραξιμότητάς τους.   

    3.      Το νέο μέτρο είναι επιπλέον κοινωνικά άδικο διότι πλήττει δυσανάλογα τους πλέον αδύναμους οικονομικά ελευθέρους επαγγελματίες, τους οποίους  μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας διατεινόταν ότι  προστατεύει.  

    4.      Η προωθούμενη πρόσθετη εισφοροδοτική επιβάρυνση καταδεικνύει, τέλος, την προκλητική αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία συστηματικά αυτοαναιρείται.

    Κατόπιν αυτών, καλούμε, την ύστατη ώρα, την Κυβέρνηση και το νομοθετικό σώμα να εμμείνει στον κοινώς αναγνωρισμένο, και ανταποκρινόμενο στην κοινή λογική, τρόπο υπολογισμού του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρούτσης – Μηταράκης: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε αύξηση έως και 61% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη παραδοχή από Αχτσιόγλου: «Ναι, έρχονται αυξήσεις εισφορών για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tι αλλάζει (ξανά) στις εισφορές – Πόσο επιβαρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες



    ΣΧΟΛΙΑ