• Business

    Τζο Μπάιντεν: Η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με την ισχυρή Ευρώπη

    Μπάιτεν


    Η Ευρώπη του μέλλοντος και ο  τρόπος που η Ελλάδα θα μπορέσει μέσα σε αυτή να προσελκύσει νέες επενδύσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ομιλιών του συνεδρίου “Concordia Europe Summit”, ενός εκ των σημαντικότερων επιχειρηματικών συνεδρίων που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

    «Την αισιοδοξία του ότι η οικονομία θα ανακάμψει» εξέφρασε στο Συνέδριο του «CONCORDIA» ο κ. John Koudounis (Τζον Κουδούνης) εκπρόσωπος της εταιρείας “Calamos investments”,  που απέκτησε πρόσφατα την Εθνική Ασφαλιστική.

    Calamos
    John S. Koudounis, διευθύνων σύμβουλος Calamos Investments

    Ο κ. Koudounis υποστήριξε, στην τοποθέτησή του, ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα σήμερα και τόνισε ότι «τα πράγματα έχουν αλλάξει, έχουν επέλθει σημαντικές μεταβολές και η Ελλάδα είναι ευκαιρία για παγκόσμιες επενδύσεις».

    Από την πλευρά του ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε ότι «η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με την ισχυρή Ευρώπη», τονίζοντας επίσης ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι αναγκαία για την Αμερική όπως είχε οραματιστεί και υλοποιήσει ο Τρούμαν το 1947 με το δόγμα του.

    «Ο Τρούμαν» τόνισε ο κ. Μπάιντεν «είπε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα γιατί αυτό βοηθάει τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Και αυτό ισχύει και σήμερα».

    Επιπλέον, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα εργάστηκαν σκληρά για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους.

    Μάλιστα, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «η ιστορία έχει αποδείξει ότι η προάσπιση των συμφερόντων της Ευρώπης, βοηθάει τα συμφέροντα της Αμερικής».

    Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ώθηση ώστε «η Ευρώπη να καλύψει τα κενά και τις ατέλειες της» μετά τις γερμανικές εκλογές εξέφρασε στην δική του τοποθέτησή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι τρεις προκλήσεις της εποχής είναι οι θέσεις εργασίας, η ασφάλεια και η διαχείριση της τεχνολογικής προόδου σε συνδυασμό με την οικολογική απειλή.

    Αναφερόμενος στη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «είμαστε η μόνη χώρα που βρίσκεται σήμερα σε πρόγραμμα. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ΝΔ θα πάρει ισχυρή εντολή στις εκλογές ώστε να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Επιπλέον τόνισε ότι το πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι ιδεολογικό καθώς δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.

    Κυριάκος Μητσοτάκης
    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «το χρέος μας έχει γίνει μη βιώσιμο» και άσκησε κριτική στους πιστωτές που δεν τήρησαν όσα συμφώνησαν το 2012 αναφορικά με το χρέος. Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται να πείσει τους εταίρους και το ΔΝΤ ότι μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις.

    Ανάλογη εκτίμηση για το μέλλον της Ευρώπης έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ευρώπη μπορεί να ξυπνήσει και να αφυπνιστεί μετά το Brexit» υποστηρίζοντας ότι οφείλει να αλλάξει κα να γίνει πιο δημοκρατική.

    Σε διάφορα σημεία της ομιλίας του, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενός σχεδίου Μάρσαλ για επενδύσει στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση της χώρας, την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί.



    ΣΧΟΛΙΑ