• Business

    Citigroup: Δεν θα υπάρξει δέσμευση για το χρέος σήμερα

    Citigroup

    Citigroup


    Σύμφωνα με νέο note της Citigroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας, βασική επιδίωξη της οποίας θα είναι η εκταμίευση της δόσης και επιπλέον δεσμεύσεις για την μείωση του χρέους.

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, απαίτησε από την Ευρωζώνη να δεσμευτεί για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους στην Ελλάδα. “Η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας δεν πρέπει να αποτύχει λόγω της Γερμανικής αντίστασης”, υπογράμμισε ο Γκαμπριέλ, ενώ την Κυριακή ο Moscovici φάνηκε σίγουρος ότι θα μπορούσε να βρεθεί συμφωνία για την Ελλάδα.

    Αν και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν δέχτηκε ότι το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους βρίσκονται στο τραπέζι, ο ίδιος επεσήμανε ότι η αισιοδοξία του ήταν κατά κάποιο τρόπο συνυφασμένη με την γνώση της Γερμανίας για την ανάγκη διαρθρωτικής λύσης στα προβλήματα της Ελλάδας.

    Όπως αναφέρει η Citi, το Eurogroup ενδέχεται να προβεί σε συμφωνία σχετικά με καίριες δεσμεύσεις ελάφρυνσης του χρέους πέρα ​​από την συμφωνία του Μαΐου του 2016. Η συμφωνία σήμερα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την αποφυγή του default τον Ιούλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: «Σε δύο χρόνια ψήφισε δύο Μνημόνια ο Τσίπρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόιμπλε εναντίον Λαγκάρντ στον πόλεμο για το χρέος. Όλες οι εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος επιχειρηματίας έχει , κατά τον Αλαφούζο “και χρέη και θράσος”;



    ΣΧΟΛΙΑ