• Business

    Στρατηγική κίνηση με νόημα; Ο Calamos ανακοινώνει ότι η προσφορά του για την Εθνική Ασφαλιστική είναι ασυναγώνιστη

    John Calamos

    John Calamos


    «Ασυναγώνιστη» χαρακτηρίζουν την προσφορά τους για την Εθνική Ασφαλιστική οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Calamos – Exin και εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει και γιατί υπάρχουν πολιτιστικοί και εμπορικοί δεσμοί με την Ελλάδα. Σε συνέντευξη στο Reuters, ο CEO της Calamos Investments, John Koudounis και ο CEO της Εxin Partners με έδρα την Ολλανδία, Matt Fairfield δηλώνουν ότι η ελληνοαμερικανική καταγωγή και η γνώση της αγοράς είναι πλεονεκτήματα έναντι των κινεζικών που διεκδικούν την ασφαλιστική. Πρόκειται για μια δήλωση η οποία προφανώς έχει στρατηγικό χαρακτήρα καθώς είναι μάλλον απίθανο να γνωρίζει την προσφορα της FOSUN που επίσης θέλει να εξαγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική. Επί της ουσίας ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής θέλει να προλάβει τις όποιες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα.

    Ο κ. Koudounis μάλιστα αποκαλύπτει ότι και άλλοι ελληνοαμερικανοί επενδυτές παρακολουθούν την πορεία της συμφωνίας ενώ η κοινοπραξία ενδιαφέρεται και για άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων το real estate, οι τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    «Γνωρίζουμε την ασφαλιστική αγορά και γνωρίζουμε την Ελλάδα. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές και θα έρθουμε στην Ελλάδα για να μείνουμε» ανέφερε ο κ. Κoudounis ενώ ο Matt Fairfield επισήμανε ότι «στόχος μας είναι να επενδύσουμε στη χώρα, όχι να βγάλουμε λεφτά έξω». H Εxin Partners με έδρα την Ολλανδία, εξαγόρασε την AIG Ελλάδας το Δεκέμβριο.

    Ο επικεφαλής της Calamos τόνισε ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, καθώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις.

    Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπό τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες πως θα προχωρήσει στο διαγωνισμό πώλησης τουλάχιστον του 75% της Εθνικής

    Ασφαλιστικής και συγκεκριμένα, εάν θα ανακηρύξει προτιμητέο επενδυτή μεταξύ των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών που έχει λάβει και οι οποίες δεν είναι ευθέως συγκρίσιμες, και θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον έναν ή θα ζητήσει από τους δύο επενδυτές με τις καλύτερες προσφορές να τις βελτιώσουν και να τις υποβάλλουν με τρόπο που να γίνεται άμεσα η σύγκριση.

    Οι δύο προσφορές που είναι επικρατέστερες είναι της κινεζικής Fosun και της ελληνοαμερικανικής κοινοπραξίας του John Calamos- Exin Partners.

    Το δεύτερο σενάριο φαίνεται πιο πιθανό και θα επιτρέψει να τεθούν οι προδιαγραφές, ώστε οι βελτιωτικές προσφορές να είναι ευθέως συγκρίσιμες και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ως το τέλος Μαίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Στα 28 ευρώ η τιμή-στόχος – Τι «βλέπει» η IBG και στηρίζει την εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε δικηγορικές εταιρείες στο κατόπι του Γ. Οικονόμου για ενδεχόμενη απάτη σε βάρος επενδυτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Στασινόπουλος (Βιοχάλκο) : Ποια είναι η εκτίμηση έκπληξη του μεγαλύτερου βιομηχάνου της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ