• Business

    BlackRock Blog: Βλέποντας μέσα από τα δεδομένα του πληθωρισμού


    Η άνοδος του αμερικανικού πληθωρισμού τον Οκτώβριο ενισχύει το σήμα από το GPS BlackRock Inflation GPS ότι οι υποκείμενες τιμές φθίνουν μέχρι τα επίπεδα του σημερινού ετήσιου ρυθμού στο 1,8% και θα πρέπει να είναι πίσω στο 2% στις αρχές του 2018. Αυτό δείχνει ότι η Federal Reserve (Fed) παραμένει εντός των στόχων της αναφορικά με την άνοδο των επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Βλέπουμε το πεδίο για την απόκλιση της νομισματικής πολιτικής να πυροδοτεί μια περαιτέρω μέτρια άνοδο του δολαρίου τους προσεχείς μήνες καθώς οι αποδόσεις στις  ΗΠΑ αυξάνονται σε σχέση με αυτές στην Ευρωζώνη.

    Ξεκινήσαμε το BlackRock Inflation GPS το Σεπτέμβριο για να βοηθήσουμε τους επενδυτές μας να δουν την αναταραχή που προκάλεσαν οι μηνιαίες εκδόσεις πληθωρισμού και να δώσουμε έναν οδηγό για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των βασικών τιμών καταναλωτή. Το Inflation GPS, το οποίο αναπτύχθηκε με την ομάδα Scientific Active Equity της BlackRock, ενσωματώνει μεγάλα δεδομένα σχετικά με τις τάσεις των τιμών και μια καθημερινή ενημέρωση των στατιστικών σχετικά με τον πληθωρισμό σε ένα ενισχυμένο πλαίσιο του Phillips Curve.

    Όπως αναλύεται στη μακροοικονομική μας προοπτική για τον Σεπτέμβριο, το Inflation GPS σηματοδοτεί ότι ο βασικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) των Η.Π.Α. θα αντιστρέψει ορισμένα από τα επίπεδα επιβράδυνσης του τρέχοντος έτους. Η σημερινή ανάλυση CPI για τον Οκτώβρη δείχνει μία μηνιαία αύξηση 0,2% στις βασικές τιμές, ενισχύοντας την προηγούμενη άποψη.

    US Inflation GPS blog chart final

    Αυτή η έκδοση του CPI ήταν η τελευταία πριν από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου της Fed, κατά την οποία αναμένεται να αυξηθούν τα επιτόκια για πέμπτη φορά μεταξύ του 1,25% και του 1,5%. Βλέπουμε πως υπάρχουν περιθώρια αύξησης των επιτοκίων από την Fed και το 2018.

    Το κείμενο είναι του Jean Boivin, PhD Head of Economic and Markets Research at the BlackRock Investment Institute

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: BlackRock Blog: Πόσο μπορεί να διαρκέσει η «αναγέννηση» των μετοχών EM;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  BlackRock Blog: Μην το φτιάξετε και το ξεχάσετε-Να παρακολουθείτε το πορτοφόλιο σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Οι ευκαιρίες εμφανίζονται όταν οι κεντρικές τράπεζες αποκλίνουν



    ΣΧΟΛΙΑ