• Business

    BlackRock Blog: Διαβάστε αυτά τα 7 βιβλία φέτος το καλοκαίρι και θα μάθετε να επενδύετε


    Είμαστε πλέον στην «καρδιά» του καλοκαιριού, το οποίο σημαίνει ότι και επισήμως έχει ξεκινήσει η περίοδος των θερινών αναγνωσμάτων. Αναζητάτε μερικά βιβλία που ίσως σας βοηθήσουν να γίνεται καλύτερος επενδυτής ή να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα τρέχοντα γεγονότα; Παρακάτω, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε.

    Αυτά είναι, λοιπόν, τα επτά κορυφαία βιβλία για τις καλοκαιρινές μέρες, σύμφωνα με τους συναδέλφους της BlackRock, με αλφαβητική σειρά:

    1. Adaptive Markets: Financial Evolution at the Speed of Thought, του Andrew W. Lo. Ο συγγραφέας παρέχει ένα πλαίσιο, την «Υπόθεση των Προσαρμοστικών Αγορών», που περιλαμβάνει τα ευρήματα της αποτελεσματικής θεωρίας της αγοράς και η συμπεριφορική χρηματοοικονομική (behavioral finance). «Κάθε τόσο, υπάρχει ένα βιβλίο που αλλάζει εντελώς το σκεπτικό σας. Αυτό είναι ένα από αυτά», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Ben Golub.
    2. Berlin Rules: Europe and the German Way, του Paul Lever. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια χρήσιμη περίληψη για το τι μπορεί να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις της Γερμανίας με το Ηνωμένο Βασίλειο στο Brexit καθώς και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σημειώνει ο Sriram Reddy, στρατηγικός επενδυτής της Global Fixed Income Group στο BlackRock Investment Institute.
    3. Blindspot: Hidden Biases of Good People, των Mahzarin R. Banaji και Anthony G. Greenwald. Βιβλίο δύο καθηγητών ψυχολογίας, που διερευνά τις κρυφές προκαταλήψεις που φέρουμε όλοι κατά τη διάρκεια της ζωής μας σε πολιτισμικές συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα, τη θρησκεία, την κοινωνική τάξη, τη σεξουαλικότητα και την κατάσταση αναπηρίας. «Διασκεδαστικό, ανοίγει το μυαλό και πολύ συναρπαστικό», λέει η Isabelle Mateos y Lago, Chief Multi-Asset Strategist της BlackRock που το προτείνει.
    4. The Book Smugglers of Timbuktu: The Quest for this Storied City and the Race to Save Its Treasures, του Charlie English. Ο Ewen Cameron Watt -Chief Investment Strategist του BlackRock Investment Institute- προτείνει αυτό το βιβλίο, που μελετά τη σύγκρουση πρώτης γραμμής με την Αλ Κάιντα και τον αγώνα διατήρησης ενός αρχαίου πολιτισμού.
    5. The Man Who Created the Middle East, του Christopher Simon Sykes. Πρόκειται για μια ακόμη επιλογή του Ewen. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω βιβλίο μιλάει για την ιστορία του Βρετανού διπλωμάτη πίσω από τη συνθήκη που κατέστρεψε την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1919 και ήταν η αιτία -σε ένα μεγάλο ποσοστό- της εδαφικής σύγκρουσης που μας πλήττει ακόμα και σήμερα.
    6. Master of the Senate: The Years of Lyndon Johnson III του Robert A. Caro. Στο συγκεκριμένο ανάγνωσμα, περιγράφεται η άνοδος του Λίντον Τζόνσον σε ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας καθώς και οι πολιτικοί ελιγμοί που χρησιμοποίησε για να πετύχει το πέρασμα του πρώτου νομοσχεδίου για τα πολιτικά δικαιώματα. «Με 1.232 σελίδες, ίσως αυτό να είναι το μόνο βιβλίο που θα χρειαστείτε φέτος το καλοκαίρι», λέει ο Jeffrey Rosenberg, Chief Investment Strategist for Fixed Income της BlackRock, που το προτείνει.
    7. On Tyranny: Twenty Lessons from the Twentieth Century του Timothy Snyder. Αυτό το βιβλίο είναι σύντομο και εξαιρετικά σημαντικό σε μια εποχή αυξανόμενου οικονομικού εθνικισμού. Παρέχει πρακτικές συμβουλές για το πώς να μεταλαμπαδευτεί η έννοια της δημοκρατίας και προσφέρει ιστορικά παραδείγματα για το πότε κατέρρευσε. Το προτείνει Kurt Reiman, Chief Investment Strategist της BlackRock για τον Καναδά και μέλος του BlackRock Investment Institute.

    Το κείμενο είναι του Jean Boivin, PhD Head of Economic and Markets Research του BlackRock Investment Institute

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Τι πραγματικά σημαίνουν τα στοιχεία του πληθωρισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Πώς ο «εφιάλτης» των φοιτητικών δανείων γονατίζει την οικονομία των ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί έχει σημασία ο ακριβής υπολογισμός των οικονομικών κύκλων



    ΣΧΟΛΙΑ