• Business

    BlackRock Blog: Οι χριστουγεννιάτικες συμβουλές για ένα χαρούμενο συνταξιοδοτικό


    Το 2017 πλησιάζει και αυτό σημαίνει διακοπές, πάρτι, χριστουγεννιάτικα τραπέζια με γαλοπούλες, φίλους και οικογένεια. Σημαίνει επίσης λίστες, χρονοδιαγράμματα και ίσως ακόμη και κάποιο ταξίδι αναψυχής.

    Μπορεί να φαίνονται πολλά, ωστόσο πιστεύουμε ότι υπάρχουν ορισμένα εύκολα στοιχεία που μπορείτε να τσεκάρετε γύρω από το εφάπαξ 401(k) που θα σας προετοιμάσει για την Νέα Χρονιά.

    1. Οι αγορές είναι στα πάνω τους, ελέγξτε τα επίπεδα κινδύνου

    Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών φέτος. Καλά νέα, σωστά; Συμφωνούμε, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις συμμετοχές σας, ειδικά αν επενδύετε σε stand-alone μετοχικά κεφάλαια. Τα υψηλά επιτόκια μπορεί να σημαίνουν ότι τώρα μπορεί να παίρνετε μεγαλύτερο ρίσκο από ο,τι χρειάζεστε. Εάν ναι, εξετάστε την αναπροσαρμογή των συμμετοχών σας μεταφέροντας κάποια από τα χρήματά σας από μετοχές σε ομόλογα ή ακόμη πιο απλά, εξετάστε τη μετάβαση σε ένα target date fund, το οποίο φροντίζει για την επανεξισορρόπηση σας.

    2. Προσέξτε τα αγαπημένα σας

    Το τέλος του έτους είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να αναθεωρήσετε και να ενημερώσετε τους δικαιούχους του λογαριασμού σας, ειδικά αν είχατε ένα σημαντικό γεγονός ζωής όπως ένα γάμο ή ένα νεογέννητο παιδί. Μπορεί επίσης να είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε check in με τους γονείς για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο με την αποταμίευση ή τη δαπάνη της σύνταξής τους.

    3. Αφαιρέστε την αριθμομηχανή

    Δεν είστε σίγουροι αν βρίσκεστε σε καλό δρόμο για συνταξιοδότηση; Σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή για να κάνετε έναν έλεγχο. Η συνταξιοδότηση μπορεί να φαίνεται μακριά, αλλά είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι ο δρόμος μπροστά είναι καλά στρωμένος. Και αν είστε κοντά στη συνταξιοδότηση, ίσως θελήσετε να κάνετε επιπλέον έλεγχο για να δείτε το πιθανό εισόδημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει η αποταμίευσή σας.

    4. Πάρτε ο,τι μπορείτε να πάρετε

    Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεγιστοποιήσει κάθε συμβολή που σας προσφέρει ο εργοδότης σας στο 401(k). Η αξιοποίηση αυτού του εταιρικού κέρδους είναι συχνά ένα μεγάλο μέρος του τελικού ισοζυγίου αποταμίευσης. Τι μπορείτε να χάσετε όταν υπάρχουν δωρεάν χρήματα στο τραπέζι; Αν υπολείπεστε, εξετάστε το ενδεχόμενο να αυξήσετε τις τελικές συνεισφορές σας για τη συνταξιοδότηση του έτους για να καλύψετε τη διαφορά, αν είναι δυνατόν.

    5. Προσθέστε 1%, και «χτυπήστε την πλάτη σας»

    Εάν ευελπιστείτε σε μια αύξηση μισθού το επόμενο έτος, εξετάστε το ενδεχόμενο να τεθεί μέρος αυτού στην άκρη, πετυχαίνοντας μια μελλοντική αύξηση της συνεισφοράς στο 401(k). Εάν υπάρχει ο χρόνος να συμπέσει με μια αύξηση, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε καν τη διαφορά στα χρήματα που θα μπουν στην τσέπη σας. Και, όταν επενδύονται και αναμειγνύονται με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι πρόσθετες εξοικονομήσεις μπορούν να σας οδηγήσουν στην τελική ευθεία γρηγορότερα.

    Έτσι αυτή τη σεζόν, προσθέστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας στον κατάλογό σας και δώστε στη συνταξιοδότησή σε μία οικονομική ώθηση.

    Το κείμενο είναι του Paul Mele Head of Participant Engagement for BlackRock’s Defined Contribution Group

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: BlackRock Blog: Πόσο μπορεί να διαρκέσει η «αναγέννηση» των μετοχών EM;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  BlackRock Blog: Μην το φτιάξετε και το ξεχάσετε-Να παρακολουθείτε το πορτοφόλιο σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Οι ευκαιρίες εμφανίζονται όταν οι κεντρικές τράπεζες αποκλίνουν

     



    ΣΧΟΛΙΑ