• Business

    H Apple ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων των iPhones και η Wall Street «κοκκίνισε»

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Τα προβληματικά αποτελέσματα στις πωλήσεις που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Apple, σκόρπισαν απογοήτευση στη Wall Street, η οποία άνοιξε πτωτικά με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν κατά την έναρξη, μια ημέρα μετά το νέο ρεκόρ του Nasdaq.

    Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,32%, ο S&P 500 κατά 0,43% ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση κατά 0,64%

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Apple για το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι πωλήσεις των iPhonesμειώθηκαν  κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, οι Apple πούλησε μόλις 50,8 εκατ. iPhones, δύο εκατομμύρια λιγότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ απέδωσε την πτώση στις πωλήσεις στο γεγονός πως όλοι περιμένουν το νέο μοντέλο της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο διάστημα.

    Κατά τη μετασυνεδριακή διαπραγμάτευση, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε σχεδόν κατά 2%, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν πως τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, η μετοχή είχε ανέλθει σε ιστορικά υψηλά.

    Η Apple ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 4,6% στα 52,9 δισεκ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδα από τα iPhones αυξήθηκαν κατά 1% στα 33,2 δισεκ. δολάρια χάρη στις «ισχυρές» πωλήσεις του ακριβότερου iPhone 7 Plus.

    Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η μετοχή της Αpple συνεχίζει να διολισθαίνει, σχεδόν κατά 1%.  ο ταμπλό, η Apple διολισθαίνει κατά 1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA:  Euromedica: Μειώθηκαν κατά 5,7% τα έσοδα το 2016

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματικές οι εξελίξεις για JP AVAX και Χρήστο Ιωάννου. Νέες θηριώδεις ζημιές για τον όμιλο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Κούμπας: Ο επιχειρηματίας που κατέρρευσε. Τι ακριβώς συμβαίνει με την Eurobrokers;



    ΣΧΟΛΙΑ