• Business

    Αποκλειστικό: Πηγή του Ομίλου Φάις μιλά στο mononews και αποκαλύπτει τι θα συμβεί με την «Καλογήρου»

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις Καλογήρου του Ομίλου Fais

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις


    Στην τελική ευθεία έχει μπει η συμφωνία για τη διάσωση της αλυσίδας Καλογήρου, με όλα πάντως τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά… Παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μεταξύ του υποψήφιου επενδυτή, τον όμιλο επιχειρήσεων Σάμι Φάις (Adidas, Puma, Factory Outlets) και των πιστωτριών τραπεζών, η συμφωνία δεν έχει κλείσει, καθώς μένει να διευκρινιστούν σημαντικές παράμετροι, όπως τα ποσοστά που θα έχουν στο νέο σχήμα τα εμπλεκόμενα μέρη και το ύψους του «κουρέματος» στα δάνεια.

    Στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για να διατηρήσει η πλευρά Λεμονή ποσοστό 15% και τα πολυκαταστήματα Attica των Κ. Λαμπρόπουλο, Κ. Τσουβελακάκη και Α. Σγουμπόπουλο, ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται μεταξύ 15% και 20%, με το υπόλοιπο να περνάει στον έλεγχο του ομίλου Φάις.

    Παράλληλα, στο MoU που έχει καταθέσει η πλευρά Φάις στις τράπεζες προβλέπεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ για την επέκταση της αλυσίδας, με την προσθήκη νέων καταστημάτων.

    Ο ρόλος των τραπεζών

    Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν πως τα πάντα πλέον εξαρτώνται από την στάση των τραπεζών και την απόφαση που θα λάβουν στην πρόταση το για το τελικό MoU.

    «Περιμένουμε την γραπτή πρόταση των τραπεζών. Έχουμε κάνει τη δική μας και περιμένουμε τη δική τους στο MoU», επισημαίνει στο mononews.gr κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας του ομίλου Φάις. Κ

    λείνει λέγοντας πως «η εταιρεία παρά τα προβλήματα και τη δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει είναι εξαιρετική και έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει ξανά. Αρκεί, όπως λέει να βοηθηθεί να ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες που έχει. Να σημειωθεί πως η αλυσίδα Καλογήρου, η οποία μετρά 120 χρόνια ζωής δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την κρίση και τη δραματική συρρίκνωση της κατανάλωσης και εδώ και κάποια χρόνια έδινε μάχη επιβίωσης, έχοντας συσσωρεύσει ζημιές που άγγιζαν τα 50 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2014).

    Πριν από λίγο διάστημα έκλεισε δυο από τα καταστήματά της, ένα στο Golden Hall και το Nine West στο The Mall Athens. Σήμερα, αριθμεί οκτώ καταστήματα (και ένα outlet στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα) και δύο ακόμη στην Κύπρο (σε Λεμεσό και Λευκωσία).

    Όπως αποκάλυψε χθες το mononews, η οικογένεια Λεμονή λειτουργεί την εταιρεία Καλογήρου με νέα φορολογικά στοιχεία. Από προχθες λοιπόν, 31/05/2017, η εταιρία είναι και τυπικά έτοιμη  να λειτουργεί   υπό το καθεστώς  της ΝΕΑΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ( 09/05/2017  ΠΡΩΤΗ  επίσημη  ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ  ΣΤΟ ΓΕΜΗ 08/05/2017 ) . Τα νέα  στοιχεία της εταιρείας  που λειτουργεί από την 1η Ιουνίου θα εκδίδει όλα τα παραστατικά  καθώς και αυτά που θα λαμβάνει από όλους τους προμηθευτές με τα εξής στοιχεία:

    Επωνυμία : ΛΕΜΟΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ.

    Διακριτικός τίτλος : ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΔΡΑΣ : ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ 13-15  Τ.Κ 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

    ΑΦΜ: 997521930

    ΔΟΥ :  ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ : 142478007000

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ : ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 12  Τ.Κ 12132 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ :  25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 91-93  Τ.Κ 12132 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρασκήνιο: O πόλεμος στον Ελλάκτωρα και γιατί ο Λεμονής (Καλογήρου) έφτιαξε νέα εταιρία (οι τράπεζες το ξέρουν;)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρκετά πια: Να σταλεί τώρα στην εισαγγελέα κ. Ελένη Τουλουπάκη ο φάκελος της οικογένειας Λεμονή (Καλογήρου)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σάμι Φάις: Έτοιμος να εξαγοράσει την Καλογήρου. Έκπληξη η παραμονή της οικογένειας Λεμονή στο νέο σχήμα



    ΣΧΟΛΙΑ