ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυξήθηκαν οι ζημιές της Easyjet στο α΄ εξάμηνο, ένεκα της υποχώρησης της στερλίνας μετά την απόφαση για Brexit.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, βρετανικής προέλευσης, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε καθαρές ζημιές 192 εκατ. στερλίνων (248 εκατ. δολαρίων) στο εξάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, σε σχέση με τις ζημιές των 15 εκατ. στερλίνων στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.
Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε πως η υποχώρηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου και το ευρώ, “έκοψε” από το καθαρό αποτέλεσμα περίπου 82 εκατ. στερλίνες. Επίσης, αρνητικές επιπτώσεις είχε και η χρονική συγκυρία του εορτασμού του Πάσχα, που αντιστοιχούσε σε απώλειες 45 εκατ. στερλίνων έναντι του προηγουμένου έτους.
Οι πωλήσεις της στο α΄ εξάμηνο αυξήθηκαν 3,2% στις 1,83 δισ. στερλίνες, αν και τα έσοδα ανά θέση μειώθηκαν 9,7% σε σταθερό νόμισμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ολομέλεια της Βουλής ζητάει οριστική αποβολή των βουλευτών της ΧΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ο Σάκης Ρουβάς;
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυριάκος Μητσοτάκης στο LSE : Οι επενδύσεις μένουν πίσω
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
