• Business

    Aegean Airlines: «Απογειώθηκαν» κέρδη και τζίρος το β΄τρίμηνο

    • NewsRoom
    Δημήτρης Γερογιάννης. Ceo Aegean Air

    Δημήτρης Γερογιάννης. Ceo Aegean Air


    Οι στοχευμένες προσαρμογές του δικτύου σε συνδυασμό με την επένδυση της Aegean Airlines σε αγορές του εξωτερικού, που συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα συνέβαλαν στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας.  Η Aegean Airlines, κατέγραψε στο β΄τρίμηνο σημαντική ανάκαμψη της κερδοφορίας χάρη στην ισχυρή επιβατική κίνηση και τη βελτίωση που σημειώθηκε στις πληρότητες.

    Αναλυτικότερα, η αεροπορική εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 15,8 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο έναντι ζημιών 2,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Σε προ φόρων επίπεδο, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 23,2 εκατ. ευρώ από ζημίες 2,1 εκατ. ευρώ. Οι πληρότητες βελτιώθηκαν κατά 9 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας ποσοστό ύψους 81% από 72% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

    Στο ίδιο διάστημα τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €298,8 εκατ., 17% ενισχυμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων.

    H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το δίκτυο εξωτερικού να παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 12%. Συγκεκριμένα, η κίνηση εξωτερικού της Aegean από/προς την Αθήνα αυξήθηκε κατά 17% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την εταιρία να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς.

    Σε επίπεδο α’ εξαμήνου, η Aegean κατέγραψε αύξηση 12% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 450,7 εκατ. ευρώ και αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% σε 5,6 εκατομμύρια επιβάτες.

    To καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 20 εκατ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 3,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αποτέλεσμα της αντίστοιχης περιόδου του 2016. Παράλληλα, οι καθαρές λειτουργικές ροές ενισχύθηκαν σε 119,5 εκατ. ευρώ από 87 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016, με αποτέλεσμα τα ταμeιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε 337,4 εκατ. ευρώ την 30.06.2017, μετά και την καταβολή μερίσματος χρήσης ύψους 28,5 εκατ. ευρώ.

    Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

    “Η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου ήταν εξαιρετικά θετική. Καταγράψαμε σημαντική ενίσχυση των πληροτήτων μας τόσο από ωρίμανση προορισμών και δικτύου και αποτελεσματική εμπορική πολιτική, όσο και λόγω βελτιωμένης ζήτησης συνολικά για τη χώρα. Στην Αθήνα κάναμε για άλλη μια φορά τη διαφορά, με 17% ανάπτυξη της κίνησης εξωτερικού στο δεύτερο τρίμηνο από ένα δίκτυο με συνολικά 102 προορισμούς.

    Με βάση τα δεδομένα της κίνησης Ιουλίου-Αυγούστου που ήδη γνωρίζουμε, είμαστε ιδιαίτερα θετικοί για την πορεία του τρίτου και σημαντικότερου τριμήνου που πάντα διαμορφώνει το ετήσιο αποτέλεσμα. Βασική πρόκληση παραμένει η ιδιαίτερα έντονη εποχικότητα και η αδυναμία του πρώτου και τελευταίου τριμήνου του έτους, ιδιαίτερα όσο η εσωτερική ζήτηση παραμένει χαμηλή”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aegean: Ψάχνει για προσωπικό με μόνο απαραίτητο προσόν το απολυτήριο Λυκείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μυστικό του Ευτύχη Βασιλάκη της Aegean και γιατί τον εκθειάζει το αφεντικό της AerCAP

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτη απάτη στο Facebook με εισιτήρια της Easyjet και της Aegean



    ΣΧΟΛΙΑ