• Business

    Χρηματιστήριο: Σούπερ κέρδη για τον ΟΛΘ

    • NewsRoom


    Ο ΟΛΘ που σημειώνει σούπερ κέρδη μετά την αποκρατικοποίηση του είναι ο μεγάλος κερδισμένος της σημερινής ημέρας στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Η μετοχή κερδίζει κοντά στο 5% στα 21,95 ευρω. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται στα 216 εκατ. ευρώ. Κατά τα λοιπά ήπια  ανοδικά κινείται  το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά τον γαλλικό αέρα που έλαβε χτες, έχει επιστρέψει στα εσωτερικά της χώρας, με την αγορά να έχει στρέψει το βλέμμα της στην έναρξη των κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,39 % στις 692  μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

    Το ΧΑ σήμερα επέστρεψε στους “χαμηλούς” ρυθμούς και τη μετριοπαθή στάση, αναμένοντας φυσικά τα πρώτα μηνύματα από την παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα. Άλλωστε τα χθεσινά κέρδη έδωσαν την επαναφορά του γενικού δείκτη πάνω από τις 680 μονάδες, δίνοντας το περιθώριο στην αγορά ακόμη και να διορθώσει, χωρίς να απειλήσει κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

    Όπως επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, η αγορά κατάφερε να καταγράψει και νέα υψηλά και να ψάχνει τις 1.842 μονάδες στον FTSE 25. Οι 1.812 μονάδες γίνεται κοντινή σημαντική στήριξη. Ο τραπεζικός πήρε σκυτάλη στις αποδόσεις μιας και είχαμε σημαντική αποκλιμάκωση και στο spread, ενώ δοκίμασε τις 800 μονάδες κλείνοντας στις 795 μονάδες και στοχεύοντας τις 815 μονάδες.

    Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo ενισχύεται κατά 3,52%, με τις Alpha Bank, Motor Oil, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Eurobank να ακολουθούν με κέρδη άνω του 2%. Ανώτερα του 1% είναι τα κέρδη σε Βιοχαλκο, Λάμδα, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, Μυτιληναίος και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, η Σαράντης υποχωρεί κατά ,37%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Grivalia και ΜΕΤΚΑ να ακολουθούν, χωρίς όμως οι απώλειες τους να ξεπερνούν το 0,7%.



    ΣΧΟΛΙΑ