• Business

    Air Mediterranean: Νέος «παίκτης» στην ελληνική αγορά με 6+3 προορισμούς

    • NewsRoom


    Μία νέα αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα και βάση το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κάνει το «ντεμπούτο» της στις 2 Νοεμβρίου, φιλοδοξώντας να συνδέσει την Ελλάδα και ευρωπαϊκούς προορισμούς με προορισμούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

    Πρόκειται για μια λιβανο-κουβεϊτιανή επένδυση την οποία δρομολόγησαν από κοινό ο επιχειρηματίας Τζορτζ Χαλάκ και ο σεΐχης Χαμάντ Αλ Θανί, ιδρυτής της Qatar Airways.

    Όπως ανέφερε σε εκδήλωση για την παρουσίαση της εταιρεία ο Πρόεδρος της Air Mediterranean, Ανδρέας Χάλακ, ο νέος αερομεταφορέας θα συνδέσει την Ελλάδα με απευθείας πτήσεις προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Βαγδάτη.

    Η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης (AOC) από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και αυτήν τη στιγμή διαθέτει τρία αεροσκάφη Boeing 737 ενώ προγραμματίζεται να παραλάβει άλλα δύο μέχρι το τέλος του έτους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αρχικό σχεδιασμό της Air Mediterranean ήταν και η σύνδεση με το Ερμπίλ, αλλά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ιρακινό Κουρδιστάν έχουν παγώσει προς το παρόν τα σχέδια.

    Η διοίκηση της Air Mediterranean, πάντως, φέρεται να έχει εντάξει στις άμεσες προτεραιότητές της και δρομολόγια από την Αθήνα προς Λάρνακα και Κωνσταντινούπολη.

    Για τα δύο συγκεκριμένα δρομολόγια, ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός του Νοεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ryanair: «On track» παρά τις ακυρώσεις πτήσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τη Ryanair στα Χανιά (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεώριο: «Έδωσαν τα χέρια» Onex και Ταβουλάρης – Προχωράει το σχέδιο διάσωσης



    ΣΧΟΛΙΑ