• Business

    Apple και Amazon έδωσαν νέα ώθηση στον Nasdaq


    Νέο ρεκόρ σημείωσε ο Νasdaq στην αγορά της Νέας Υόρκης καθώς Apple και Amazon έδωσαν νέα ώθηση στον δεικτη. Το γενικότερο θετικό κλίμα βοήθησε και η συμφωνία που έλαβε το Κογκρέσο για χρηματοδότηση της κυβέρνησης Τραμπ ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έφτασαν σε συμφωνία για πολύ μεγάλη χρηματοδότηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο ενδεχόμενη κρίση στην κυβέρνηση.

    Απερρίφθη ωστόσο η χρηματοδότηση για το τείχος που θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και περικοπές σε δημοφιλή εγχώρια προγράμματα.

    Δείκτες – Στατιστικά

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Dow Jones έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες 0,13% στις 20.914 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,17% στις 2.388 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 0,7% και έκλεισε στις 6.091 μονάδες.

    Μεγάλα κέρδη σημείωσε στο ταμπλό η μετοχή της Amazon που έκλεισε στο +0,11%, ενώ νέα ιστορικά υψηλά κατέγραψε η μετοχή της Apple στα 147 δολάρια. Ανοδικά κινήθηκαν η μετοχή της Netflix και της Microsoft.

    Στον αντίποδα, πιέσεις στον Dow άσκησε η πτώση της Boeing κατά -1,32%.

    Όπως αναμενόταν ο όγκος των συναλλαγών κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα καθώς οι κυριότερες διεθνείς αγορές παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω του εορτασμού της πρωτομαγιάς.

    Το πετρέλαιο έκλεισε με πτώση 1,16%, στα 48,77 δολάρια το βαρέλι, όπως και ο χρυσός που τιμάται στα 1.257 δολάρια την ουγκιά με πτώση 0,83%.



    ΣΧΟΛΙΑ