• Business

    Η απλή ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να επιτύχετε

    Γκάρι Τζον Μπίσοπ


    Ο Gary John Bishop είναι συγγραφέας του βιβλίου “Unfu*k Yourself: Get Out of Your Head and Into Your Life” και διδάσκει τους ανθρώπους πώς να γίνουν επιτυχημένοι στη ζωή τους.

    Σε ένα απόσπασμα από το έργο του, γράφει τα εξής:

    Είτε θα ελέγξετε εσείς το πεπρωμένο σας, είτε το πεπρωμένο σας θα σας ελέγξει. Η ζωή δεν θα σταματήσει να προχωρά, επειδή θέλετε να κάνετε παύσεις ή να καθυστερήσετε πράγματα. Δεθα σταματήσει επειδή αισθάνεστε σύγχυση ή έχετε κάποιους φόβους. Δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίσει χωρίς εσάς. Είτε παίζετε ενεργό ρόλο είτε όχι, θα συνεχίσει.

    Γι’ αυτό ένας από τους πρώτους προσωπικούς ισχυρισμούς που διδάσκω στους πελάτες μου είναι: “Είμαι πρόθυμος.” Πριν μπορέσετε να το πείτε αυτό ειλικρινά, πρέπει πρώτα να κάνετε στον εαυτό σας την ερώτηση: “Είμαι πρόθυμος;”

    Το ερώτημα αυτό απαιτεί μια απάντηση. Δεν μπορεί απλώς να μείνει εκεί μέσα στο τίποτα του σύμπαντος. Είμαι πρόθυμος; Ζητά μια απάντηση. Είμαι πρόθυμος; Η δύναμή της ερώτησης είναι ακαταμάχητη. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την ανάγκη της για μια ειλικρινή απάντηση γεμάτη αλήθεια.

    Για παράδειγμα: Είμαι πρόθυμος να πάω στο γυμναστήριο; Είμαι πρόθυμος να δουλέψω σε αυτό το έργο που ανέλαβα; Είμαι πρόθυμος να αντιμετωπίσω τους κοινωνικούς φόβους μου; Είμαι πρόθυμος να ζητήσω αύξηση ή να σταματήσω αυτή τη δουλειά;

    Με λίγα λόγια, είστε πρόθυμοι να σταματήσετε να ζείτε τη ζωή που έχετε και να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή που επιθυμείτε; Όλα αρχίζουν με την ανάδυση της προθυμίας, αυτή οδηγεί τη ζωή μας. Συχνά βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εχθρούς ή τεμπέληδες ή μη κινητοποιημένους, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε απλώς απρόθυμοι. Αναβάλλουμε ή αποφεύγουμε πράγματα επειδή λέμε στον εαυτό μας ότι δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να τα κάνουμε.

    Αντί να βλέπουμε αυτή τη συμπεριφορά ως ελάττωμα χαρακτήρα, ας δημιουργήσουμε μια αίσθηση προθυμίας, όπου δεν υπάρχει. Μια σπίθα δυναμικού, αν θέλετε. Είστε κύριος αυτής της κατάστασης. Νωρίτερα στη ζωή σας, είχατε την αναζωογονητική δύναμη της νεολαίας ή την περιέργεια της παιδικής ηλικίας. Με κάποιο τρόπο, με τα χρόνια, χάσαμε την επαφή με αυτή τη μαγική κατάσταση.

    Ο διάσημος φιλόσοφος και πολιτικός επιστήμονας Niccolò Machiavelli είπε κάποτε: “Όπου η προθυμία είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορούν να είναι μεγάλες.”

    Σκεφτείτε το αυτό για ένα δευτερόλεπτο. Δεν έχει σημασία τι αντιμετωπίζετε στη ζωή, ποιο εμπόδιο προσπαθείτε να ξεπεράσετε. Αν είστε πρόθυμοι να δημιουργήσετε αυτή την κατάσταση προθυμίας, αυτός είναι ο τρόπος για να κάνετε την προσπάθεια, να ακολουθήσετε τα βήματα, να αντιμετωπίσετε τις αποτυχίες και τελικά να δημιουργήσετε την πρόοδο και την αλλαγή στη ζωή σας.

    Ρωτώ ξανά: Είστε πρόθυμοι;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson μοιράζεται 3 μυστικά επιτυχίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα πράγματα που οι εκατομμυριούχοι έμαθαν από τους γονείς τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δέκα tips για να γίνετε πλούσιοι



    ΣΧΟΛΙΑ