• Business

    Αγοράστε τώρα ευρώ και πουλήστε δολάριο λέει η ABN AMRO. Θα πάει στο 1,20

    αγορές

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Μετά την Goldman Sachs και την Societe Generale  και η  ABN Amro προστίθεται στη λίστα του smart money που προτείνει το ευρώ για το υπόλοιπο του 2017, παραθέτοντας 4+1 ισχυρούς λόγους αγοράς του (δείτε εδώ live την ισοτιμία ευρώ δολαρίου).  Η ABN Amro βλέπει περαιτέρω άνοδο της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου προς το 1,15 φέτος και το 1,20 το 2018  και αναμένει ότι οι traders και τα funds θα πουλήσουν  δολάριο και θα αγοράσουν ευρώ.

    1) Η αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο είναι πλήρως προεξοφλημένη και η αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης το Σεπτέμβριο είναι αποτιμημένη κατά 50%.

    2) Η αγορά θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο tapering της ΕΚΤ και θα αυτό θα στηρίξει το ευρωνόμισμα στο επόμενο διάστημα.

    3) Οι αρνητικές ειδήσεις σχετικά με την προεδρία Trump πιθανόν να παραμείνουν στο επόμενο διάστημα.

    4) Θα μειωθούν κι άλλο οι long θέσεις των funds στο δολάριο, και θα κινηθούν προς την τήρηση ουδέτερης στάσης, γεγονός που συνεπάγεται με περαιτέρω πτώση του δολαρίου κατά 4% έναντι των βασικών νομισμάτων.

    5) Η τεχνική εικόνα έχει γίνει αρνητική και ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ έχει σπάσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ενώ η ισοτιμία των δυο νομισμάτων  είναι πάνω από αυτό το τεχνικό επίπεδο.

    Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί ένα μπαράζ εκθέσεων από τους αναλυτές που βλέπουν συνέχιση της πτώσης του δολαρίου, την στιγμή που το αμερικάνικο νόμισμα έχει χάσει όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει από την ημέρα της εκλογής Trump τον περασμένο Νοέμβριο

    Η Goldman Sachs μείωσε τις προβλέψεις της για το δολάριο και πλέον εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα αγγίξει το 1,05 από το 1,00 που προέβλεπε πριν, προειδοποιώντας τους επενδυτές που έχουν σημαντικές θέσεις στο δολάριο να τηρήσουν μία πιο ουδέτερη στάση, ενώ η Societe Generale εκτιμά ότι η κορυφή του δολαρίου είναι πλέον πίσω μας.

    Η Westpac συμβουλεύει τους πελάτες της να πουλήσουν το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων που περιλαμβάνει το ευρώ, το γεν και το δολάριο, ενώ και η Macquarie Bank αναμένει ότι το δολάριο θα υποχωρήσει περαιτέρω έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και του ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ