• Business

    Συνεχίζεται το ανοδικό σερί: Αυξημένα κέρδη για την Motor Oil στο πρώτο εξάμηνο

    • NewsRoom


    Βελτιωμένα μεγέθη, με μεγάλη αύξηση του τζίρου, σημείωσε η Motor Oil στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα.

    Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 40,93% στα 3,74 δισ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 5,1%, στα 273,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κατά 7,23% σε 126,5 εκατ. ευρώ.

    Oι πωλήσεις σε όγκο διαμορφώθηκαν στα 6,634 εκατ. μετρικούς τόνους, σημειώνοντας αύξηση 14,1%.  Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν από τους 4,067 εκατ. μετρικούς τόνους σε 4,907 εκατ. μετρικούς τόνους φέτος στο εξάμηνο.

    Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει ικανοποιητικά λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη, τη δυνατότητα του διυλιστηρίου να πραγματοποιεί περιθώρια στο ανώτερο εύρος του κλάδου, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο εργασιών, τη μείωση των χρεωστικών τόκων, λόγω αποκλιμάκωσης του τραπεζικού δανεισμού και του μειωμένου επιτοκίου του νέου Ομολογιακού δανείου λήξης 2022.

    Επισημαίνεται επίσης ότι η εφάπαξ χρηματοοικονομική επιβάρυνση λόγω της αναχρηματοδότησης των ομολογιών ύψους 350 εκατ. αποτυπώνεται στα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Jefferies: Γιατί Jumbo, Motor Oil και Coca Cola είναι οι ελληνικές μετοχές Survivor

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακόμα ένα επιτυχημένο τρίμηνο για την Motor Oil: Αύξηση 45,5% στα καθαρά κέρδη στο Q1

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία βιβλίου προσφορών για το ομόλογο των 350 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ