• Business

    Wall Street: Τρελά κέρδη για τον Dow Jones λόγω των ανακοινώσεων της Γέλεν


    Ράλι ανόδου κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη ρεκόρ. Oι επενδυτές αφομοίωσαν τα τελευταία σχόλια της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων -τα οποία σύμφωνα με την ίδια δεν χρειάζεται να αυξηθούν πολύ περαιτέρω- που ενίσχυσαν την επενδυτική διάθεση.

    Κατά την εξαμηνιαία κατάθεσή της στο Κογκρέσο, η επικεφαλής της Fed δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί να συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά το βασικό επιτόκιο στα επόμενα χρόνια, αλλά δεν είναι ανάγκη να αυξηθεί σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενους κύκλους. Η Γέλεν ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές για τα σχέδια της Fed να αρχίσει την σταδιακή συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου των 4,5 τρισ. δολ. σε ομόλογα και άλλα assets που απέκτησε στη διάρκεια και μετά την κρίση του 2008.

    Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,58% στις 21.532,14 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,73% στις 2.443,25 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο 1,10% στις 6.261,17 μονάδες.

    Πώς κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Οι ευρωαγορές βρήκαν στήριξη και στις τιμές του πετρελαίου που γνωρίζουν «άλμα» κοντά στο 2%, μετά από την πτώση στα αμερικανικά αποθέματα. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,52%, ενώ στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,19%, ο γαλλικός CAC 40 γνώρισε «άλμα» 1,59% και ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,52%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1,52%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 1,07% υψηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 κατέγραψε κέρδη 0,77%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε «αναταραχή» το ΧΑ – Μεγάλος ηττημένος ο Prem Watsa



    ΣΧΟΛΙΑ