• Business

    Wall Street: Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Dow Jones παρά την κατάθεση Κόμεϊ

    Wall Street


    Οι πολιτικές εξελίξεις επηρέασαν έντονα τις συνεδριάσεις της Πέμπτης σε Wall Street και Ευρώπη, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από έντονη νευρικότητα, ωστόσο οι μετοχές κατόρθωσαν να κλείσουν με θετικό πρόσημο. Οι επενδυτές της Wall Street έστρεψαν την προσοχή τους στην κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζ. Κόμεϊ στη Γερουσία, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ τον δυσφήμισε και είπε ψέμματα για το FBI, μετά την αποπομπή του από τη θέση διευθυντή του FBI.

    Παράλληλα, αναμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία, με τη νίκη της Τερέζα Μέι να θεωρείται το πλέον πιθανό σενάριο, αλλά με αμφιβολίες γύρω από την ικανότητά της να εξασφαλίσει μεγάλη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

    Τα βλέμματα στράφηκαν και στην ΕΚΤ, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, διαμηνύοντας ότι θα παραμείνουν εκεί για μια παρατεταμένη περίοδο. Το ευρώ, μάλιστα, έχασε έδαφος έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας από τα υψηλά 6 μηνών.

    Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,04% στις 21.182,53 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στις 2.433,79 μονάδες σημειώνοντας 0,03%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 6.321,76 μονάδες με άνοδο της τάξεως του 0,39%.

    Οι εκλογές στη Βρετανία και οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ έφεραν μικτά αποτελέσματα στις αγορές της Ευρώπης.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,01%, στο Λονδίνο ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,38%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,02%. Την ίδια ώρα ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,32%, ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε “άλμα” 1,46% και  ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,75%. Ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,93% χαμηλότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ