• Business

    Στις γενετικές θεραπείες επενδύει η AstraZeneca

    AstraZeneca: Κερδοφόρο το εμβόλιο το γ' τρίμηνο-Νέες παραγγελίες για την φαρμακοβιομηχανία

    AstraZeneca


    Ενισχύει τις επενδύσεις της σε θεραπείες mRNA, η AstraZeneca, δαπανώντας περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε μια ερευνητική συμμαχία με την γερμανική start up εταιρία Βιοτεχνολογίας Ethris.

    Σε συμφωνία με την Astra και το βιοτεχνολογικό της τμήμα MedImmune, η Ethris θα λάβει προκαταβολικά κεφάλαια ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδότηση έρευνας και πληρωμές ανάλογα με τα αναπτυξιακά επιτεύγματα, ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία.

    Τα φάρμακα mRNA είναι μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση στη γενετική θεραπεία. Τα βιοτεχνολογικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως σήμερα αποτελούνται από πρωτεΐνες που παράγονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, ενώ οι θεραπείες mRNA είναι ειδικά σχεδιασμένες για να καθοδηγούν τα κύτταρα στον οργανισμό του ασθενούς να παράγουν τα ίδια τις θεραπευτικές πρωτεΐνες.

    Η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης πολλών «δύσκολων» ασθενειών, από τον καρκίνο και τις λοιμώξεις έως τις καρδιακές παθήσεις και νεφρικές διαταραχές.

    Η συμμαχία Ethris-AstraZeneca, ωστόσο, θα επικεντρωθεί στο άσθμα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού.

    Η Astra επένδυσε πέρυσι άλλα 140 εκατομμύρια δολάρια στην εξειδικευμένη στις mRNA θεραπείες εταιρία  Moderna Therapeutics, ανεβάζοντας το μερίδιό της στην εταιρία στο 9%. Η πρώτη επένδυση στη Moderna είχε πραγματοποιηθεί το 2013.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην πώληση των «κόκκινων» δανείων της Euromedica προχωρούν οι τράπεζες
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεργασία Samsung Bioepis – Takeda για την ανάπτυξη βιοτεχνολογικών φαρμάκων
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ο Θανάσης Λαβίδας, η Τάνια Βρανοπούλου και τα 500.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ