• Business

     DEMO: Το κοινωνικό πρόσωπο της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας

    • NewsRoom
    DEMO


    Την κοινωνική διάσταση της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας αναδεικνύει η DEMO μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), αποδεικνύοντας ότι η εταιρική υπευθυνότητα είναι μία από τις προτεραιότητές της. Στο πλαίσιο αυτό, ανήγγειλε τη συνεργασία/ στήριξη στο  «Χαμόγελο του Παιδιού», που στόχο έχει να βοηθήσει τον Οργανισμό να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του.

    Η συνεργασία αυτή αφορά στην δωρεά ενός σημαντικού ποσού στο «Χαμόγελο του  παιδιού», ενώ επιπροσθέτως από 1/4/2017 όλοι οι οροί της που βρίσκονται στα νοσοκομεία θα φέρουν επάνω τους  το λογότυπό του Οργανισμού, ως μέσο παρακίνησης και υπενθύμισης του έργου του αλλά και προσωπικά του προέδρου του, κ. Κώστα Γιαννόπουλου .

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την αναγγελία της συνεργασίας/ στήριξης στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ο κ. Δημήτρης Δέμος, αντιπρόεδρος της DEMO ABEE, επεσήμανε τον στόχο της γνωστοποίησής της, ο οποίος δεν άλλος από το να παρακινηθούν και άλλες εταιρείες του χώρου του Φαρμάκου ή γενικά της αγοράς και να βοηθήσουν το έργο  του Οργανισμού, που έχει μεγαλώσει πολύ και παράλληλα έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του.  «Θέλουμε η DEMO να βάλει το 1ο λιθαράκι στα πολλά που θα ακολουθήσουν από άλλες εταιρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Δέμος, αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρίας και στους 4 πυλώνες της, οι οποίοι περιλαμβάνουν: το περιβάλλον (σημαντικές σε όγκο ανακυκλώσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, κ.ά.), τους εργαζόμενους (ομάδα ποδοσφαίρου, ομάδα θεάτρου όπου για πρώτη φορά το 2017 θα παρουσιάσει μια παιδική παράσταση για τα παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας αλλά και για τα παιδικά νοσοκομεία, ομάδα Μαραθώνιου όπου τα έσοδα απευθύνονται στον οργανισμό «Κάνε μια Ευχή», γυναικολογικό ιατρείο εντός της DEMO για δωρεάν TEST PAP των εργαζόμενων γυναικών,  τράπεζα αίματος κ.ά), την αγορά (μέλος συλλόγων, φορέων, πιστοποιημένων κατά της διαφθοράς)  και την κοινωνία  (χορηγίες σε νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία μικρών  νησιών του Αιγαίου, Ομάδα Αιγαίου, κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, σχολεία, τοπικές Κοινωνίες κ.ά)

    demo-p2

    H DEMO είναι μία ελληνική επιχείρηση και ανήκει στις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εστιάζει στη νοσοκομειακή αγορά και απασχολεί περισσότερα από 800 άτομα. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της  (81%) κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους, με αξία 50 εκατ. ευρώ, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι να φτάσει το brand της σε 96 χώρες.

    Παρά το γεγονός ότι το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα, η εταιρία αύξησε την απασχόληση κατά 70 άτομα και οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2015. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να επενδύει, καθώς μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί  η  4η μονάδα παραγωγής στο Κρυονέρι, μια η επένδυση κόστους 35 εκ. ευρώ που είχε δρομολογηθεί την τελευταία 3ετία,  αλλά έμεινε πίσω την τελευταία διετία, εξαιτίας των οφειλών του Δημοσίου στις Βιομηχανίες Φαρμάκου.

    Το 2016, η Demo έκλεισε με τζίρο 137 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται να φτάσει τα 210 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, η εξαγώγιμη αξία της αναμένεται να τριπλασιαστεί.

    (από αριστερά) Ο αντιπρόεδρος της DEMO ABEE, κ. Δημήτρης Δέμος, με τον πρόεδρο του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", κ. Κώστα Γιαννόπουλο
    (από αριστερά) Ο αντιπρόεδρος της DEMO ABEE, κ. Δημήτρης Δέμος, με τον πρόεδρο του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, κ. Κώστα Γιαννόπουλο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στ. Δέμος: Ένας από τους μεγαλύτερους φαρμακοβιομήχανους επιμένει ελληνικά και επενδύει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναικολογικό ιατρείο στις εγκαταστάσεις της Demo

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ι. Δέμου: Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να φτάσει το brand της DEMO σε 96 χώρες



    ΣΧΟΛΙΑ