• Business

    Ν. Μουνδρέας: Business με τον Π. Γεωργιόπουλο για την εξαγορά tanker

    Μουνδρέας

    Ο Νίκος Μουνδρέας με τα παιδιά του Γιώργο και Ναταλία


    Το πρώτο της tanker μετά από περίπου ένα χρόνο, απόκτησε η ναυτιλιακή εταιρεία NGM Energy, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας.

    Συγκεκριμένα η NGM Energy, έκανε μία «σπάνια» για τα δικά της δεδομένα κίνηση, προχωρώντας στην εξαγορά του suezmax tanker Gener8 Argus (χωρητικότητας 159.901-dwt και κατασκευής 2000) από την ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του επίσης Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου.

    Όπως αναφέρει το tradewindsnews, η τιμή της συμφωνίας ορίστηκε στα 11 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τους brokers συνάδει απόλυτα με τις τωρινές αξίες της αγοράς.

    Η ναυτιλιακή που διαχειρίζεται ο κ. Μουνδρέας προχώρησε στην εξαγορά αυτή έπειτα από την αποτυχημένη διαπραγμάτευση που είχε  με την εταιρεία Trafigura.

    Όσον αφορά τη Gener8 του κ. Γεωργίοπουλου, φαίνεται πως μένει πιστή στα όσα είχε δηλώσει περί ανανέωσης του στόλου της, συνεχίζοντας της πωλήσεις παλαιότερων tanker που της ανήκουν.

    Ο στόλος της NGM Energy αποτελείται από 18 tankers -εκ των οποίων μόνο ένα είναι suezmax- και 10 bulkers.

    Πάντως όπως δείχνουν οι αγοραπωλησίες, η εταιρεία του κ. Μουνδρέα, απασχολείται περισσότερο στην αγορά του ξηρού φορτίου. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις αγορές δύο capesizes τον Μάρτιο του 2017. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η ναυτιλιακή φαίνεται πως προχώρησε στην αγορά ενός ακόμη capesize, με τις λεπτομέρειες του deal να αναμένονται εντός της εβδομάδας.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισμήνη Παναγιωτίδη: Έβδομο tanker για την Pavimar μέσα στο 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες ελληνικές εταιρείες κυνηγούν το μεγάλο deal με την Total (και ποια μένει έξω)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Seanergy Maritime προετοιμάζει το έδαφος για την επέκταση του στόλου της



    ΣΧΟΛΙΑ