• Business

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Στρατηγικές business από τον εφοπλιστή

    Πόλυς Χατζηιωάννου


    Σε νέα αγορά φορτηγού πλοίου φαίνεται πως προχώρησε ο Έλληνας εφοπλιστής Πόλυς Χατζηιωάννου, είτε μέσω της ναυτιλιακής του, Safe Bulkers, είτε μέσω άλλων εταιρειών, που όμως συνδέονται άμεσα με τα συμφέροντα του.

    Συγκεκριμένα η ναυτιλιακή φέρεται να προχώρησε στην εξαγορά του panamax bulker ADS Kristiansand (χωρητικότητας 76.565-dwt και κατασκευής 2008 στα γιαπωνέζικα ναυπηγεία Imabari) από την Arendals Dampskibsselskab (ADS).

    H ADS είχε αγοράσει μόλις πέρυσι το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου, για ένα ποσό που ανήλθε στα 15,3 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο κ. Χατζηιωάννου -εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες- θα πληρώσει για το panamax bulker ένα ποσό ελαφρώς μικρότερο. Η τιμή έχει ορισθεί στα 14,9 εκατομμύρια δολάρια.

    Αυτή είναι η δεύτερη αγορά του εφοπλιστή  μετά το 2014. Είχε προηγηθεί η αγορά του φορτηγού πλοίου Rugia (χωρητικότητας 176.509-dwt) από τη γερμανική εταιρεία Orion Bulkers για 26 εκατομμύρια δολάρια.

    Με αυτές του τις κινήσεις ο κ. Χατζηιωάννου επιβεβαιώνει τα όσα είχε πει τον Μάιο. Συγκεκριμένα ο εφοπλιστής είχε τονίσει πως η ναυτιλιακή του Safe Bulkers θα μείνει μακριά από παραγγελίες νεότευκτων πλοίων το 2017 και το 2018, κατά τη συνάντησή του με τους αναλυτές μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της Safe Bulkers για το α’ τρίμηνο του έτους.

    «Αυτή τη στιγμή τα νεότευκτα πλοία δεν είναι απαραίτητα, διότι η αγορά δεν είναι ακόμα σε υγιή κατάσταση», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πόλυς Χατζηιωάννου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Τραυλού: Και δεύτερο πλοίο στον στόλο της Neptune Dry

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καυστικός Grimaldi: «Γιατί οι τράπεζες ρίχνουν λεφτά σε επί χρόνια ζημιογόνες ναυτιλιακές;»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λ. Πατίτσας: Η μεγάλη επιστροφή στο ξηρό φορτίο και τα σχέδια της Atlas Bulk



    ΣΧΟΛΙΑ