• Business

    Πήτερ Γεωργιόπουλος: Έτοιμος για ένα ακόμη super deal

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής


    Ένα ακόμη επικερδές deal φαίνεται πως ολοκλήρωσε ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Gener8 Maritime της οποίας και ηγείται, πούλησε σε υψηλότερη για την εποχή τιμή το 14 ετών tanker μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax Gener8 Pericles (χωρητικότητας 106.000-dwt) σε εταιρεία με έδρα την Ασία.

    Συγκεκριμένα, πολλαπλές αναφορές από brokers τονίζουν πως το κατασκευασμένο στα ναυπηγεία Sumimoto της Ιαπωνίας δεξαμενόπλοια πωλήθηκε έναντι του ποσού των 11,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό αυξημένο κατά 800 χιλιάδες δολάρια από την τρέχουσα αξία του, σύμφωνα με τα δεδομένα της online πλατφόρμας ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue.

    Γεωργιόπουλος

    Άλλες πηγές αναφέρουν πως τελικά η συμφωνία δεν επετεύχθη και ότι το πλοίο εξακολουθεί να παραμένει στο στόλο της ναυτιλιακής.

    Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε πως οι τιμές των μεταχειρισμένων aframaxes καταγράφουν πτωτική πορεία από τον Αύγουστο του 2015. Μάλιστα, η τιμή του Gener8 Pericles κυμαίνονταν στα 24,9 εκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή.

    Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η ναυτιλιακή προσπαθεί να «μοσχοπουλήσει» το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο. Η τελευταία απόπειρα χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ως επικρατέστερος αγοραστής εμφανιζόταν η Heng Tong Fuels and Shipping, η οποία δεν απέδωσε τελικά καρπούς.

    Επίσης να σημειώσουμε πως το Gener8 Pericles πέρασε στην κατοχή της ελληνικής ναυτιλιακής από τον προκάτοχο της General Maritime, πριν από 13 χρόνια και συγκεκριμένα το 2004.

    Τον τελευταίο χρόνο η Gener8 Maritime έχει μπει για καλά στο παιχνίδι των αγοραπωλησιών προχωρώντας στην πώληση 8 κομματιών, εκ των οποίων 4 VLCCs και 3 ακόμη δεξαμενόπλοια (δύο suezmaxes και ένα aframax), πριν από το φημολογούμενο deal του Gener8 Pericles.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Καμπανάκι» από ακτοπλόους: Ανεπαρκείς οι λιμενικές υποδομές της χώρας – Προβλήματα με τα δρομολόγια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με νέο reverse split απαντά ο Γ. Οικονόμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες



    ΣΧΟΛΙΑ