• Business

    Ο Γιώργος Οικονόμου γελάει τελευταίος: Μεγάλη νίκη στον «εμφύλιο» της DryShips

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Μία σημαντική «νίκη» φαίνεται πως πέτυχε η ναυτιλιακή εταιρεία του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, Dryships, στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της, εξαιτίας των πωλήσεων μετοχών της στο καναδέζικο fund Kalani Investments.

    Συγκεκριμένα, η DryShips αναφέρει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ αρνήθηκε να σταματήσει την πώληση μετοχών της εταιρείας, στο καναδέζικο fund του Marc Bistricer. 

    Dryships

    Υπενθυμίζεται ότι, με την αγωγή που έχει καταθέσει ο Michael Sammons, ο οποίος κατέχει  45.000 μετοχές της ναυτιλιακής με έδρα την Αθήνα, προσπάθησε να εμποδίσει τις περαιτέρω πωλήσεις μετοχών της DryShips. Όπως ισχυρίζεται οι πωλήσεις αυτές στην Kalani έχουν καταστρέψει την αξία για τους υφιστάμενους μετόχους, καθώς οι τιμές τους είναι από τις χαμηλότερες της αγοράς.

    Η Kalani έχει ξοδέψει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια για αγορά μετοχών της DryShips, στο πλαίσιο μιας επένδυσης ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία μεταξύ των Καναδών και  της ναυτιλιακής εταιρείας του Γιώργου Οικονόμου είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ο Sammons μέσω της αγωγής του επεδίωξε τόσο την έκτακτη απαγόρευση πώλησης των μετοχών της DryShips η οποία επρόκειτο να γίνει στα μέσα Ιουλίου όσο και την γενική απαγόρευση πώλησης μετοχών στην Kalani, σε μελλοντικές πωλήσεις. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το ανώτατο δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την απαγόρευση.

    Επιπλέον οι δικαστικές αρχές κάλεσαν, τόσο την Dryships όσο και τον ιδιοκτήτη της Γιώργο Οικονόμου, να καταθέσουν τις δικές τους ενστάσεις μέχρι και τις 18 Αυγούστου. Η ναυτιλιακή δήλωσε πως προτίθεται να καταθέσει αίτημα απόρριψης ή να απαντήσει με άλλες, κατάλληλες νομικές κινήσεις.

    Εξάλλου όπως είχε αναφέρει το mononews.gr, η διοίκηση της DryShips φέρεται να είναι καθόλα έτοιμη να απαντήσει στην δεύτερη, ομαδική αγωγή που κατατέθηκε τόσο εναντίον της όσο και εναντίον του ίδιου του επικεφαλής της εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου και του Αντώνη Κανδυλίδη, που κατέχει τη θέση του προέδρου. Όσον αφορά την αγωγή του Sammons διοίκηση της DryShips είχε υποστηρίξει ότι  έχει εξετάσει τις καταγγελίες του μηνυτή, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες «αστήρικτες» και διαμηνύοντας ότι θα υπερασπιστεί την αθωότητά της «σθεναρά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Δύσκολοι καιροί για τα ναυπηγεία διεθνώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Γιάννης Μυτιληναίος: Συνεχίζει τις στρατηγικές business στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Οικονόμου, Μαρινάκης, Φράγκου: Οι κυρίαρχοι των ναυτιλιακών deals με 760 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ