• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Νέα συμφωνία με μυστηριώδες fund – Βουτιά 13% για τη μετοχή της DryShips

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Μετά την πρόσφατη συμφωνία για την πώληση μετοχών αξίας 83,1 εκατ. δολαρίων στην Kalani Investments, η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, προχώρησε στην πώληση κι άλλων μετοχών στο καναδικό fund, ανεβάζοντας έτσι το ύψος των συνολικών εσόδων που άντλησε στο ποσό των 88,7 εκατ. δολαρίων.

    • Ωστόσο, η αγορά δε φαίνεται να αντέδρασε θετικά στη συγκεκριμένη κίνηση, δεδομένου ότι ο τίτλος της εισηγμένης στο NASDAQ ναυτιλιακής, στη συνεδρίαση της Wall Street της Δευτέρας (5 Ιουνίου 2017) διαπραγματεύονταν στα 1,99 δολάρια, καταγράφοντας βουτιά της τάξεως του 13,48%. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    Οικονόμου

    Ειδικότερα, η DryShips πούλησε επιπλέον 2,02 εκατομμύρια κοινές μετοχές της στην Kalani Investments στην τιμή των 2,37 δολαρίων ανά τεμάχιο, κατορθώνοντας έτσι να αντλήσει έσοδα ύψους 4,8 εκατ. δολαρίων, κάτι που μεταφράζεται σε καθαρά έσοδα 4,7 εκατ. δολαρίων για τη ναυτιλιακή, με βάση όσα ανέφερε η σχετική έγγραφη δήλωση που υπέβαλε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr, η εταιρεία του κ. Οικονόμου από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους έχει αντλήσει από το fund που ελέγχει ο Καναδός Marc Bistricer το ποσό των 88,7 εκατ. δολαρίων από πωλήσεις μετοχών, ή αλλιώς καθαρά έσοδα της τάξεως των 87,9 εκατ. δολαρίων.

    Η ιδιωτική τοποθέτηση αποτελεί κομμάτι μιας δεύτερης συμφωνίας μεταξύ της DryShips και της Kalani Investments, που μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά την τελευταία να πραγματοποιήσει και νέα επένδυση στην ελληνική ναυτιλιακή που μπορεί να αγγίξει και τα 226,4 εκατ. δολάρια, παρέχοντας της έτσι περαιτέρω οικονομική ενίσχυση.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι η πρώτη φορά που ο κ. Οικονόμου προχώρησε σε συνεργασία με το fund ήταν το Νοέμβριο του 2016 όταν η DryShips ήλθε σε ιδιωτική συμφωνία με την Kalani Investments, στην οποία και πούλησε νέες προνομιούχες μετοχές και warrants συνολικής αξίας 20 εκατ. δολαρίων.

    Κατόπιν, το Δεκέμβριο του 2016 η ναυτιλιακή είχε ανακοινώσει πως ήλθε σε νέα ιδιωτική συμφωνία με το καναδικό fund, στo οποίο και πούλησε κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής αξίας 200 εκατ. δολαρίων, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί – εκτός απροόπτου – μέσα σε 24 μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε «αναβρασμό» η αγορά LNG λόγω Κατάρ – Αγγελικούσης, Λιβανός, Προκοπίου παρακολουθούν τις εξελίξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σόιμπλε, ο Βενιάμης και η Rickmers. Γιατί οι Γερμανοί εφοπλιστές πτωχεύουν (και οι Έλληνες τους αγοράζουν)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Αλαφούζος: Οι νέες του κινήσεις στην εφοπλιστική σκακιέρα – Όλες οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ