• Business

    Γ. Οικονόμου: Ακόμη ένα big hit από τον εφοπλιστή

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    O Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, παρέλαβε το  δεύτερο νεότευκτο υγραεριοφόρο τύπου  VLGC, όπως ανακοινώθηκε από τη ναυτιλιακή του, DryShips.

    Για το νεότευκτο υπάρχει ήδη συμφωνία να χρονοναυλωθεί με σταθερό ναύλο για μια περίοδο διάρκειας πέντε ετών. Στο deal αυτό υπάρχει option για την επέκταση της χρονοναύλωσης για ακόμη τρία χρόνια. Η ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου αναμένει να βάλει στα ταμεία της ένα -ακαθάριστο- ποσό της τάξεως των 92,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την συμφωνία αυτή. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ενδεχόμενη επέκταση των 3 χρόνων.

    Φέτος τον Ιούνιο η DryShips παρέλαβε από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries το πρώτο από τα τέσσερα VLGCs που έχει παραγγείλει.  Συγκεκριμένα το νεότευκτο που ονομάζεται Anderida (χωρητικότητας 78.700-cbm και κατασκευής 2017) και φέρει σημαία Μάλτας, ναυλώθηκε σε μία πετρελαϊκή, με σταθερή ναύλωση διάρκειας μέχρι και τριών ετών. Το  ποσό που θα λάβει η εταιρεία του κ. Οικονόμου για το deal αυτό, ανέρχεται στα 92,7 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι.

    Από τις αρχές του 2017 η ναυτιλιακή, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Οικονόμου, έχει δει να περνάνε στην κατοχή της συνολικά 15 πλοία, αριθμός όμως, που αναμένεται να αυξηθεί στα 17 μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Αξίζει να αναφέρουμε πως από το 2016, η DryShips έχει αντλήσει περίπου 688 εκατομμύρια δολάρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση 17 πλοίων -με μέσο όρο ηλικίας τα 2 χρόνια- και στοίχισαν συνολικά 772,4 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 606,2 εκατομμύρια έχουν ήδη καταβληθεί.

    Θυμίζουμε, όπως είχε γράψει και το mononews.gr, πως στα τέλη του Αυγούστου, ο Έλληνας εφοπλιστής κλήθηκε από την Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία του ζήτησε στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες προσφορές μετοχών της εταιρείας που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Ιουνίου 2016 και του Ιουλίου 2017.

    Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του 2017, η ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου είχε δηλώσει πως «η εταιρεία παρέχει τις πληροφορίες που της έχουν ζητηθεί, στην SEC».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Τραυλού: Ποιο είναι το πρώτο πλοίο της Neptune Dry Management

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HSW – Attica: Οι επιδιώξεις του Grimaldi και ο ρόλος της Fortress

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Big Deal 460 εκατομμυρίων με τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ