• Business

    Μπελάδες για τη Nike: Γιατί τα Air Jordan βγήκαν ξαφνικά από τη μόδα – Τι λέει η Morgan Stanley

    Nike


    Σημαντικά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει ο αμερικάνικος κολοσσός αθλητικής ένδυσης και υπόδησης Nike, με μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές που έχει βγάλει ποτέ στην αγορά. Ο λόγος για το brand που ανήκει στη εταιρεία, τα πασίγνωστα ”Jordan”.

    Τα Jordan τα οποία μέχρι και πρόσφατα δεν προλάβαιναν να μπουν στα ράφια των μαγαζιών και εξαφανιζόντουσαν με απίστευτους ρυθμούς, έχουν χάσει, όπως φαίνεται, την δημοτικότητά τους.

    Αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί και μέσω ενός note από τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley που αφορά την αλυσίδα καταστημάτων ”Foot Locker”, όπου συγκεκριμένα έγραψαν πως η δημοτικότητα των Jordan ήταν πλέον «πολύ χειρότερη από την αναμενόμενη».

    Το note συνεχίζει αναφέροντας πως «ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι η Nike δεν πίστεψε ποτέ πως θα έχει πρόβλημα με το brand Jordan», που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου αθλητή που έχει περάσει ποτέ από τον χώρο του μπάσκετ, του Michael Jordan.

    Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από επικοινωνία που είχε ο CEO της Foot Locker, Dick Johnson, με επενδυτές, στις 18 Αυγούστου, δήλωσε ότι «οι πωλήσεις ορισμένων μοντέλων Jordan βρέθηκαν σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά στη Βόρεια Αμερική».

    Η Nike για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χαμηλών πωλήσεων, ξεκίνησε να εισάγει στην αγορά ολοένα και περισσότερα παπούτσια που φέρουν το λογότυπο Jordan, συμπεριλαμβάνοντας και επανεκδόσεις των vintage και retro κομματιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα Jordan να μην «πουλάνε» όσο κάποτε.

    Το γεγονός αυτό φαίνεται πως έχει διαβρώσει την αξία της άλλοτε πανίσχυρης επωνυμίας, πράγμα το οποίο αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες για το brand της Nike αυτό καθ’ αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Josh Luber, Διευθύνοντος συμβούλου της online πλατφόρμας αγοράς και πώλησης sneakers, StockX.

    Η Morgan Stanley από τη μεριά της ανησυχεί ότι η Nike, είτε έχει «διαγνώσει λανθασμένα» το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα Jordan, είτε «υποτίμησε τη σοβαρότητα της κατάστασης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να φορέσετε τη μπαντάνα σας (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τα Φιλαράκια»: Ποιο ντύσιμο παραμένει το πιο δημοφιλές 16 χρόνια μετά



    ΣΧΟΛΙΑ