• Business

    Το μεγάλο ερώτημα ενόψει Black Friday: Θα φθάσει το στοκ ή όχι;

    Black Friday

    Black Friday


    Το ερώτημα που απασχολεί το λιανεμπόριο λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της Black Friday είναι ένα: εάν θα φθάσουν τα αποθέματα. Και αυτό γιατί τα μέχρι στιγμής μηνύματα προμηνύουν “καταναλωτική έκρηξη” πρωτοφανούς μεγέθους.

    Ήδη, οι πωλήσεις της Κωτσόβολος, η οποία ξεκίνησε από χθες τις προσφορές προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές και να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές πιο πολιτισμένα παρουσιάζουν θεαματική αύξηση.

    Όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος,στο πλαίσιο παρουσίασης της έκθεσης τεχνολογίας “Thanks to Tech” στο The Mall Athens, οι ημερήσιες πωλήσεις της αλυσίδας έχουν φθάσει τους 18.000 (!) κωδικούς από περίπου 8.000 που είναι κατά μέσο όρο σε μια συνηθισμένη μέρα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κωτσόβολος σε συνεργασία με τους προμηθευτές της έχει φροντίσει να έχει αρκετό απόθεμα, προκειμένου να εξυπηρετήσει την υψηλή ζήτηση που θα εκδηλωθεί τη συγκεκριμένη μέρα. Το ερώτημα ωστόσο, όπως είπε, είναι εάν τα εμπορεύματα θα φθάσουν….

    Αναφορικά με τα προϊόντα που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, υπογράμμισε, είναι οι τηλεοράσεις, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα tablets και οι μικροσυσκευές, και λιγότερο τα κινητά τηλέφωνα.

    Η Κωτσόβολος, σε αντίθεση με πέρυσι που κράτησε μια μάλλον ήπια στάση αποφάσισε φέτος να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού για την Black Friday, καθώς αντιλήφθηκε τη δυναμική της.

    Η Κωτσόβολος δεν είναι η μόνη που έχει επενδύσει στη συγκεκριμένη μέρα. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει και άλλοι παίκτες, μικρότεροι και μεγαλύτεροι, όπως η Public, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στο πόδι ενόψει της αυριανής μέρας.

    Εάν οι προσδοκίες τους, επιβεβαιωθούν ή διαψευσθούν είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος της μέρας, “όταν και θα κάνουν ταμείο”.

    Δεν λείπουν τα παράπονα

    Παράγοντες της αγοράς σπεύδουν πάντως να χαμηλώσουν τον πήχη και τονίζουν πως το λιανεμπόριο δεν πρέπει να παραγνωρίζει το γεγονός πως οι καταναλωτές είναι αρκετά πιεσμένοι από τα υπέρογκα φορολογικά βάρη που καλούνται να πληρώσουν.

    Όσο μεγάλες και αν είναι οι προσφορές, εάν δεν υπάρχουν χρήματα δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και τα “παράπονα” από μερίδα των καταναλωτών, οι οποίοι με αναρτήσεις στα social media κάνουν λόγο για μικρότερες του αναμενόμενου εκπτώσεις για την ημέρα του “Black Friday”.

    Υπογραμμίζουν πως οι αντίστοιχες προσφορές στο εξωτερικό, απ’ όπου και προέρχεται το “θεσμός” είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο δελεαστικές, ώστε να πεισθεί ο κόσμος να σταθεί στην “ουρά” για να αγοράσει το προϊόν που επιθυμεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: One Salonica: Ο ιδανικός προορισμός για μια αξέχαστη Black Friday στη Θεσσαλονίκη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Αθανασόπουλος (Κωτσόβολος): Φέρνουμε στην Ελλάδα το «έξυπνο» σπίτι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανός: Οι προσφορές για την Black Friday



    ΣΧΟΛΙΑ