• Business

    Τιμητικές διακρίσεις για τρία μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

    • NewsRoom
    Σακελλαρίδη

    Χρ. Σακελλαρίδη, πρόεδρος ΠΣΕ


    Για την επιτυχημένη πορεία και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας βραβεύθηκαν τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων στο πλαίσιο του Athens Business Women Forum που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής.

    Πρόκειται για την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, και τις Αντιπροέδρους, κυρία Αλεξάνδρα Χαζάπη – Πίττα και κυρία Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου.

    Πέρα από την προσωπική αναγνώριση, η τιμητική διάκριση που έλαβαν τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία και τον ηγετικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι γυναίκες στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

    Στις ομιλίες που απηύθυναν ενώπιων πλήθους κόσμου που παραβρέθηκε στη βράβευσή τους, στάθηκαν στα γεγονότα που σημάδεψαν την καριέρα και τη ζωή τους, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν ως μάνατζερ και τόνισαν την ανάγκη να στηριχθούν οι νέες γυναίκες επιχειρηματίες.

    Η κυρία Σακελλαρίδη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτιές που κατέκτησε στη διάρκεια τόσο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της, όπως και κατά την ενασχόλησή της με τα κοινά και τα κέντρα αποφάσεων του κλάδου της, αρχίζοντας από την πρόσληψή της στον ΟΟΣΑ όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια στη Faculte de Droit στο Παρίσι, την ίδρυση της επιχείρησή της Χ.Γ.Σακελλαρίδη, την εκλογή της ως η πρώτη γυναίκα στο ΔΣ του ΠΣΕ, την εκλογή της ως η πρώτη γυναίκα στο 65μελές του ΔΣ του ΕΒΕΑ, την εκλογή της ως η πρώτη και μοναδική έως τώρα γυναίκα Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, τον διορισμό της ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημόσιου Οργανισμού – του ΟΠΕ, την ανάληψη της Προεδρίας του ΟΑΕΠ, την ίδρυση των FACT HELLAS, INTRADE A.E και ΙΝΤΕRINVEST ΑΕΕΧ έως την Αντιπροσώπευση Μεγάλων Ευρωπαϊκών Εταιρειών, Marks  &  Spencer, Jaeger of London, Celine και τη συμβολή στην ίδρυση της CONTINENT (μετέπειτα CARREFOUR).

    Η κυρία Σακελλαρίδη παρότρυνε τις νέες γυναίκες επιχειρηματίες να μην φοβούνται να θέτουν υψηλούς στόχους και να έχουν τόλμη, επιμονή και αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, τις προέτρεψε να δουλεύουν σκληρά, να αναλαμβάνουν ρίσκα και να μην αντιμετωπίζουν τους άνδρες σαν αντιπάλους, αλλά σαν συμμάχους!

    Η κυρία Χαζάπη-Πίττα υπογράμμισε πως έπεσε από πολύ μικρή στα βαθιά, αναλαμβάνοντας τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης μετά τον απροσδόκητο χαμό του πατέρα της και στάθηκε στη δύναμη που επιστράτευσε για να καταξιωθεί στον επιχειρηματικό στίβο.

    Η ίδια κάλεσε τις γυναίκες επιχειρηματίες να μην το βάζουν κάτω, καθώς πάντοτε θα υπάρχουν αντιξοότητες, προτρέποντάς τις να πιστέψουν στις ικανότητές τους και να προχωρήσουν στην επίτευξη των στόχων τους.

    Η κυρία Οφλούδη-Γιαβρούγλου μίλησε για τη δυσπιστία που αντιμετώπισε όταν κλήθηκε να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της και τόνισε πως η σκληρή δουλειά ήταν το κλειδί για την επιτυχημένη πορεία της.

    Υπογράμμισε ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να αναδειχθεί μέσα από την οικονομική κρίση και να εξελιχθεί σε παράγοντα ανάπτυξης, λέγοντας πως είναι μια προϋπόθεση που έχει ανάγκη η χώρα μας, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

    Η απονομή των βραβείων έγινε από την Περιφερειάρχη Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου, και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κύριο Κωνσταντίνο Μίχαλο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 13 Νοεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ