• Business

    Σ. Παληός: Πλοίο της Diana Shipping προσάραξε στην Ινδονησία

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Ζημιές υπέστη ένα πλοίο της ναυτιλιακής Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, το οποίο προσάραξε σε νησί της Ινδονησίας.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το χωρητικότητας 76.400 dwt Melite (κατασκευής 2004) προσάραξε στη νήσο Λάουτ, στην επαρχία του νότιου Καλιμαντάν, και η δραστηριότητά του έχει προσωρινά διακοπεί, καθώς φαίνεται ότι το πλοίο έχει υποστεί ζημιά στα ύφαλα.

    Η Diana Shipping διευκρίνισε πάντως ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι σώο και δεν έχει διαπιστωθεί μόλυνση λόγω του ατυχήματος.

    Σημειώνεται ότι το πλοίο είναι ναυλωμένο στην Unipec Global Commodities.

    Το ατύχημα συνέπεσε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017 της Diana Shipping, που παρουσίασε ζημίες ύψους 25,3 εκατ. δολαρίων και απώλειες ανά μετοχή της τάξεως των 0,26 δολαρίων, που όμως θεωρούνταν αναμενόμενες από τους αναλυτές.

    Εξάλλου, κέρδη ύψους 36,5 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε παρουσιάσει κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2016, ανακοίνωσε η Diana Containerships, επίσης του Συμεών Παληού, μία εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο όφελος από τη συμφωνία της με την Royal Bank of Scotland, αξίας 42,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπό τον έλεγχο του Γαλλικού κράτους τα ναυπηγεία STX France -Οργή στην Ιταλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Ποια είναι τα δύο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της DryShips

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Δεύτερο reverse split μέσα σε ένα μήνα για τη μετοχή της Diana Containerships



    ΣΧΟΛΙΑ