• Business

    Α. Πίττας: Στα σκαριά μεγάλο deal της Euroseas με την Poseidon

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Μία εντυπωσιακή κίνηση ετοιμάζει ο εφοπλιστής Αριστείδης Πίττας, καθώς η ναυτιλιακή Euroseas, συμφερόντων του, εξετάζει σοβαρά τη συγχώνευση του στόλου της από δεξαμενόπλοια με αυτόν της Poseidon.

    Η Poseidon διατηρεί έναν στόλο αποτελούμενο από 16 πλοία, μεταξύ των οποίων έξι post-panamaxes. Η Euroseas, από την άλλη, διαθέτει στόλο αποτελούμενο από 21 πλοία (6 ξηρού φορτίου και 15 containerships), ενώ αναμένει εντός του έτους την παραλαβή ενός νεότευκτου kamsarmax.

    Η Euroseas ανακοίνωσε πως έχει ήδη υπογράψει μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων για μία πιθανή ενοποίηση των δύο στόλων, η οποία ενδεχομένως να γίνει με μεταφορά των containerships της Euroseas σε μία αυτόνομη εταιρεία, ή να έχει κάποια άλλη μορφή.

    Η στρατηγική της Euroseas είναι να χρησιμοποιήσει τη λειτουργική της τεχνογνωσία και το καθεστώς της ως εισηγμένης εταιρείας για να παράσχει μία πλατφόρμα ενσωμάτωσης παρόμοιων περιουσιακών στοιχείων στους τομείς του ξηρού φορτίου και των containerships. Αυτή η στρατηγική μπορεί να υλοποιηθεί διαχωρίζοντας τους στόλους ξηρού φορτίου και containerships της Euroseas σε δύο εισηγμένες εταιρείες, αν το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσει ότι ένας τέτοιος διαχωρισμός θα ωφελούσε τους μετόχους της Euroseas, ειδικά αν θα διευκόλυνε επίσης τη στρατηγική ενσωμάτωσης της Euroseas”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο, ενώ η επιστολή προθέσεων είναι μη δεσμευτική και δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Λογοθέτης: Γιατί στέλνει στα διαλυτήρια νεότευκτο πλοίο του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μελισσανίδης: Επιβεβαιώθηκε το super deal για 4+4 νεότευκτα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ε. Μαρινάκης: Νέο super deal που του αποφέρει 23.000 δολάρια την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ