• Business

    Ποια είναι η Γερμανίδα τραπεζίτισσα που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες εφοπλιστές

    KfW IPEX-Bank Claudia Schneider

    Claudia Schneider, επικεφαλής διαχείρισης ρίσκου της γερμανικής τράπεζας KfW IPEX-Bank


    Η γερμανική τράπεζα KfW IPEX-Bank, που έχει σημαντικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, ανακοίνωσε νέα επικεφαλής διαχείρισης ρίσκου, μια απαιτητική θέση με πολλά καθήκοντα που θα κληθεί να διεκπεραιώσει η Claudia Schneider.

    Ειδικότερα, η τράπεζα – η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του διοικητικού της συμβουλίου – ανακοίνωσε ότι η Claudia Schneider ανέλαβε τη διοίκηση του τμήματος διαχείρισης ρίσκου, θέση την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο Andreas Ufer. Ο τελευταίος μετακινήθηκε στη διοίκηση του τμήματος “Markets II and Treasury” που ασχολείται με τις αγορές, όπου και θα αντικαταστήσει τον Christian K. Murach, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.

    Σημειώνεται ότι η Γερμανίδα τραπεζίτισσα, πέρα από μια παύση διάρκειας τεσσάρων ετών, εργάζεται στη KfW IPEX-Bank από το έτος 1997, όπου και έχει περάσει από πολλές διαφορετικές θέσεις στη διάρκεια της καριέρας της εκεί. Με πτυχία στα οικονομικά από τα Πανεπιστήμια της Κολωνίας και της Μαδρίτης, ξεκίνησε την πορεία της στην γερμανική τράπεζα ως εκπαιδευόμενη στον τομέα της ανάπτυξης.

    Η Schneider έχει διατελέσει επιτυχώς γενική διευθύντρια της KfW IPEX-Bank, ενώ στη νέα της θέση θα αναλάβει να διεκπεραιώσει όλα τα θέματα που αφορούν το ευρύ φάσμα της διαχείρισης ρίσκου αλλά και πιστωτικές αναλύσεις, μεταξύ άλλων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Αγγελικούσης – Συμεών Παληός: Νέες επικερδείς συμφωνίες στο ξηρό φορτίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα κίνηση από τον Γ. Οικονόμου: Παραγγέλνει τέσσερα νέα VLCCs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αισιοδοξία, αλλά και επιφυλακτικότητα για την ανάκαμψη στην αγορά του ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ