• Business

    Απίστευτη γκάφα της τράπεζας KfW: Μετέφερε… κατά λάθος 5 δισ. δολ. σε άλλες τράπεζες!


    Η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW IPEX-Bank, η οποία είναι και η 4η μεγαλύτερη της χώρας σε όρους ενεργητικού, μετέφερε… κατά λάθος ένα τεράστιο ποσό που ξεπέρασε τα 5 δισ. δολάρια σε τέσσερις άλλες τράπεζες, ως αποτέλεσμα ενός προβλήματος που παρουσιάστηκε στα συστήματα προγραμματισμού.

    Οι μεταφορές των χρημάτων, σύμφωνα με το Bloomberg, πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο, ωστόσο, το λάθος αυτό εντοπίστηκε εγκαίρως και διορθώθηκε την ίδια μέρα. Έτσι, οι τέσσερις τράπεζες μπόρεσαν και επέστρεψαν τα ποσά που «έλαβαν».

    Σε σχετική της ανακοίνωση η KfW IPEX-Bank τόνισε ότι «αμέσως ξεκίνησε μια εκτεταμένη εσωτερική και εξωτερική έρευνα, για να καταλάβει τα αίτια του ατυχήματος και να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Θα ληφθούν περαιτέρω βήματα στη βάση των αποτελεσμάτων της έρευνας», σημειώνοντας παράλληλα πως θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα για να εντοπιστεί το τι ακριβώς συνέβη.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι η KfW IPEX-Bank είχε μεταφέρει 300 εκατ. ευρώ στη Lehman Brothers το 2008, την ίδια ακριβώς ημέρα που η αμερικάνικη τράπεζα κατέθεσε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές. Η Bild την χαρακτήρισε ως την «πιο χαζή τράπεζα της Γερμανίας».

    Nέα επικεφαλής διαχείρισης ρίσκου της KfW IPEX-Bank

    Σημειώνεται ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η γερμανική τράπεζα, η οποία έχει σημαντικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, ανακοίνωσε νέα επικεφαλής διαχείρισης ρίσκου, μια απαιτητική θέση με πολλά καθήκοντα που θα κληθεί να διεκπεραιώσει η Claudia Schneider.

    Ειδικότερα, η τράπεζα – η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του διοικητικού της συμβουλίου – ανακοίνωσε ότι η Claudia Schneider ανέλαβε τη διοίκηση του τμήματος διαχείρισης ρίσκου, θέση την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο Andreas Ufer. Ο τελευταίος μετακινήθηκε στη διοίκηση του τμήματος “Markets II and Treasury” που ασχολείται με τις αγορές, όπου και θα αντικαταστήσει τον Christian K. Murach, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ακόμα μια προειδοποίηση: Μετά την Citi και την Barclays και η HSBC «χαμηλώνει τον πήχη» για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιούνκερ απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα: Το κοινωνικό κεκτημένο της ΕΕ εφαρμόζεται και στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Είναι πλέον ορατό. Συμφωνία ή εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ