• Business

    Π. Παππάς: Επίδοση-ρεκόρ για τη μετοχή της Star Bulk στον Nasdaq

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Θεαματική άνοδο κατέγραψε κατά τη χθεσινή ημέρα η μετοχή της ναυτιλιακής Star Bulk Carriers, συμφερόντων του Πέτρου Παππά, στον δείκτη Nasdaq, με “στήριγμα” τη διαρκή βελτίωση στην αγορά του ξηρού φορτίου.

    Σε μία από τις πιο ισχυρές ημερήσιες επιδόσεις της για φέτος, και την καλύτερη από τον περασμένο Φεβρουάριο, η μετοχή της Star Bulk ενισχύθηκε σε ποσοστό σχεδόν 12% και διαμορφώθηκε λίγο κάτω από τα 11,5 δολάρια, με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στις 1,6 εκατ. μετοχές, όταν ο μέσος όρος για τη μετοχή της εταιρείας ανέρχεται στις 600.000 μετοχές ανά συνεδρίαση.

    Η συνολική άνοδος της μετοχής της Star Bulk φέτος είναι εντυπωσιακή και ανέρχεται στο 124%, με μόνη τη μετοχή της Safe Bulkers (συμφερόντων του Π. Χατζηιωάννου) να την ξεπερνά με 155%.

    Δεν είναι τυχαία αυτή η υπεραπόδοση των μετοχών της αγοράς του ξηρού φορτίου, καθώς μετά από ένα κακό δεύτερο τρίμηνο, στο τρέχον τρίτο τρίμηνο του έτους οι τιμές στο dry bulk έχουν πάρει την ανιούσα, υπερκαλύπτοντας τις όποιες απώλειες του β’ τριμήνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης Baltic Dry, που είχε υποχωρήσει στις 900 μονάδες, πλέον έχει ξεπεράσει τις 1.200.

    Αξιοσημείωτο είναι εξάλλου ότι οι εκτιμήσεις του Baltic για τη μέση τιμή ναύλωσης πλοίων capesize ανήλθαν την Τετάρτη στα 18.000 δολάρια ημερησίως, όταν στην αρχή του γ΄τριμήνου ήταν μόλις στα 8.000 δολάρια, ενώ σημαντική είναι η άνοδος και για τα panamax, με την τιμή ναύλωσης να ξεπερνά πλέον τα 10.000 δολάρια ημερησίως, όταν στην αρχή του τριμήνου ήταν στα 8.500 δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Στα 118 εκατ. δολάρια το τελικό κόστος εξαγοράς των 14 πλοίων της Rickmers Trust

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Συρρικνώθηκαν οι ζημίες της Euroseas στο β’ τρίμηνο 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενισχύει την κερδοφορία της και βολιδοσκοπεί νέα τάνκερ η Petrogress



    ΣΧΟΛΙΑ