• Business

    Νέος πρόεδρος του UK Defence Club ο Πέτρος Παππάς

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Την προεδρία του UK Defence Club, του κορυφαίου παρόχου ασφάλισης έναντι δικαστικών εξόδων στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αναλαμβάνει ο Έλληνας εφοπλιστής Πέτρος Παππάς, ένας άνθρωπος με σημαντική εμπειρία από δικαστικές διαμάχες στις οποίες ενεπλάκησαν εταιρείες συμφερόντων του, παίρνοντας τη σκυτάλη από έναν άλλο Έλληνα, τον Μιχάλη Λυκιαρδόπουλο.

    Σημειωτέον ότι σχεδόν τα μισά μέλη του UK Defence Club είναι Έλληνες, όπως και τα μισά μέλη του διοικητικού του συμβουλίου. Εξάλλου, είθισται την προεδρία του να αναλαμβάνει το μέλος του με τη μεγαλύτερη εμπειρία που δεν έχει στο παρελθόν διατελέσει πρόεδρος (σημειωτέον ότι ο Πέτρος Παππάς είναι μέλος του UK Defence Club από το 2001).

    Ο Πέτρος Παππάς έχει διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες ενός επίπονου δικαστικού αγώνα, πρώτα με τη διαμάχη-ορόσημο της συμφερόντων του Product Shipping & Trading με την OW Bunker για ένα συμβόλαιο παροχής καυσίμων, η οποία έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, και μετά με την εν εξελίξει διαμάχη της συμφερόντων του Star Bulk Carriers αναφορικά με το πλοίο Star Polaris (χωρητικότητας 180.000 dwt, κατασκευής 2011), που λιγότερο από ένα χρόνο μετά την παραλαβή του από τα ναυπηγεία Hanjin παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη. Αυτή είναι μία από τις 20 περίπου δικαστικές διαμάχες στις οποίες συμμετέχει το UK Defence Club με αντικείμενο ελαττώματα στην κατασκευή πλοίων.

    Μία από τις πιο πολύπλοκες υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται το UK Defence Club είναι αυτή του πλοίου NM Cherry Blossom (χωρητικότητας 60.500 dwt, κατασκευής 2015) της εταιρείας AM Nomikos, συμφερόντων του Μάρκου Νομικού, το οποίο παραμένει υπό κράτηση με απόφαση δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής, μετά από σχετικό αίτημα του Μετώπου Πολισάριο, μίας αντάρτικης οργάνωσης του Μαρόκου, η οποία ισχυρίζεται πως το πλοίο παρέλαβε παράνομα ένα φορτίο 50.000 τόνων φωσφορίτη από τη Δυτική Σαχάρα με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Συμεών Παληός: Πώς τα «βρήκε» με την RBS – Τρομακτική βουτιά 36% για τη μετοχή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Γ. Οικονόμου και την DryShips



    ΣΧΟΛΙΑ