• Business

    Νέα θυγατρική στην… οικογένεια της Star Bulk – Τι επιδιώκει ο Πέτρος Παππάς

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον κλάδο των logistics πραγματοποιεί η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, με τη σύσταση μίας νέας θυγατρικής, ονόματι Star Logistics Management.

    Η Star Bulk παρέχει ήδη υπηρεσίες logistics για μεμονωμένες ναυλώσεις και συμβόλαια μεταφοράς για μεγάλα πλοία τύπου capesize και newcastlemax, που πραγματοποιούν λιγότερα συχνά, αλλά μεγαλύτερα σε διάρκεια ταξίδια κάθε χρόνο. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Hamish Norton, η Star Logistics θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές και σε μικρότερα πλοία, τα οποία έχουν άλλες απαιτήσεις, καθώς πραγματοποιούν πιο συχνά και μικρότερα σε διάρκεια ταξίδια.

    “Ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει τις δυνατότητες κερδοφορίας μας”, τόνισε ο Norton, επισημαίνοντας πως τα δύο τρίτα του στόλου της Star Bulk αποτελούνται από μικρότερα πλοία. “Θέλουμε να πλησιάσουμε περισσότερο στους ιδιοκτήτες των φορτίων, γιατί είναι οι πελάτες μας, και όσο καλύτερη δουλειά κάνουμε για τους πελάτες μας, τόσο καλύτερη δουλειά κάνουμε για την Star Bulk”, σημείωσε.

    O ίδιος παρατήρησε ότι όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που προτιμούν τις μεμονωμένες ναυλώσεις και τα συμβόλαια μεταφοράς, επειδή αυτά συμπεριλαμβάνουν το πλήρωμα, τα καύσιμα και άλλα κόστη σε σταθερό κόστος ανά τόνο, αντίθετα με τη χρονοναύλωση, όπου ο ναυλωτής καλείται να πληρώσει αυτά τα κόστη.

    Διευθύνων σύμβουλος της Star Logistics θα αναλάβει ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, ως επικεφαλής μίας μικρής ομάδας έμπειρων στελεχών. “Είμαι περήφανος που εντάσσομαι στην ομάδα της Star Bulk και πιστεύω ότι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Star Logistics μπορούμε να βοηθήσουμε την εταιρεία να ενισχύσει περαιτέρω τον τζίρο και την κερδοφορία της”, δήλωσε ο Λ. Γιαννακόπουλος.

    Από την πλευρά του, ο Πέτρος Παππάς τόνισε: “Πιστεύουμε ότι πρέπει να διαφοροποιήσουμε την εμπορική μας πλατφόρμα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην αγορά του ξηρού φορτίου και να ενισχύσουμε την αξία για τους μετόχους”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Μαρινάκης: Τα σχέδια της Capital Product Partners μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Μουνδρέας: Δεύτερο τάνκερ μέσα σε μία εβδομάδα για την NGM Energy

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Επιστροφή στα κέρδη για την Danaos Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ