• Business

    Ν. Τσάκος: Θα συνεχίσει να παραγγέλνει νεότευκτα πλοία η TEN;

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Μετά από ενάμιση χρόνο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα παραλαβής νεότευκτων πλοίων της ναυτιλιακής Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Ν. Τσάκου, με την παραλαβή του χωρητικότητας 112.700 dwt τάνκερ aframax Bergen TS στις 27 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Η παραλαβή των συνολικά 15 νεότευκτων πλοίων που είχε παραγγείλει η TEN ξεκίνησε τον Μάιο του 2016, με το χωρητικότητας 300.000 dwt VLCC Ulysses. Ακολούθησαν οκτώ τάνκερ aframax, δύο τάνκερ LR1, ένα πλοίο LNG, ένα ακόμα VLCC και ένα τάνκερ DP2, πριν την παράδοση του 15ου και τελευταίου πλοίου, του Bergen TS, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τη μακροχρόνια ναύλωσή του.

    Σημειωτέον ότι όλα τα πλοία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είχαν ήδη εξασφαλίσει μακροχρόνια ναύλωση, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της TEN με τον ενεργειακό κολοσσό Statoil.

    Με τα 15 αυτά πλοία, ο στόλος της TEN αυξήθηκε κατά 30%, φτάνοντας τα 65 πλοία. “Με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ιστορία της εταιρείας […], η TEN είναι σε πλεονεκτική θέση για να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες της αγοράς καθώς αυτές θα εμφανίζονται”, δήλωσε ο Ν, Τσάκος, προσθέτοντας: “Το πλήρως απασχολούμενο πρόγραμμα ανανέωσης αναμένεται να συνεισφέρει στον ισολογισμό της TEN και να παγιώσει τις προβλέψεις για τα έσοδα του στόλου και τη δημιουργία ρευστότητας από τώρα και στο μέλλον”.

    Το ερώτημα τώρα είναι αν η TEN θα σταματήσει εκεί ή θα συνεχίσει να ενισχύει περαιτέρω τον στόλο της, με τον αναλυτή James Lang της Maxim Group να εκτιμά ότι ο Νικόλας Τσάκος έχει κι άλλα φιλόδοξα σχέδια.

    Είναι ανοιχτοί σε επέκταση του στόλου τους, εφόσον έχουν μία μακροπρόθεσμη ναύλωση εξασφαλισμένη. Όλο αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής τους”, δήλωσε στο TradeWinds.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Λογοθέτης: Γιατί κόπηκε στα δύο το νεότευκτο containership που είχε ο εφοπλιστής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Εκτοξεύθηκε κατά 52% ο τζίρος της Euroseas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο χρησμός του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά – Επενδύστε τώρα στην Ελλάδα. Μην καθυστερείτε



    ΣΧΟΛΙΑ