• Business

    Μετά τον Γιάννη Αγγελικούση, και η Hyundai Merchant Marine “ψηφίζει” ναυπηγεία DSME


    Ψήφο εμπιστοσύνης στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία DSME δίνει, μετά τον Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, και η ναυτιλιακή εταιρεία Hyundai Merchant Marine (HMM), με μία νέα μεγάλη παραγγελία νέων πλοίων.

    Όπως γράφαμε την περασμένη εβδομάδα στο mononews.gr, ο Όμιλος Αγγελικούση επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τα ναυπηγεία DSME για την κατασκευή τριών τάνκερ VLCC χωρητικότητας 318.000 dwt για λογαριασμό της Maran Tankers Management, προς παράδοση εντός του 2018, έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σημειωτέον ότι τα ναυπηγεία DSME έχουν αυτή τη στιγμή συνολικά 18 παραγγελίες από τον Γιάννη Αγγελικούση, ο οποίος είναι ο “αιμοδότης” τους σε μία κρίσιμη περίοδο, καθώς τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία έχουν πληγεί από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για την επίλυση των οποίων οι πιστωτές της, οι κρατικές τράπεζες Korea Development Bank και Kexim, πρόσφατα παρουσίασαν ένα πακέτο διάσωσης ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όμως το παράδειγμα του Γιάννη Αγγελικούση φαίνεται πως ακολουθεί και η νοτιοκορεατική HMM, η οποία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, υπέγραψε την Παρασκευή προσύμφωνο με τα ναυπηγεία DSME για την κατασκευή πέντε νέων τάνκερ κατηγορίας VLCC, με οψιόν για ισάριθμα επιπλέον, σε ένα deal που μπορεί να φτάσει ως και τα 792 εκατομμύρια δολάρια.

    Το τελικό συμβόλαιο, σύμφωνα με πηγές των ναυπηγείων DSME που επικαλείται το Yonhap, αναμένεται να έχει υπογραφεί τι αργότερο ως το τέλος του Ιουλίου.

    Οι εφοπλιστές εντός και εκτός της χώρας εξακολουθούν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην Daewoo Shipbuilding”, δήλωσε σύμφωνα με το Yonhap ο διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων DSME, Jung Sung-leep.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Δραστικά μέτρα στη DryShips – Κατακόρυφη πτώση για τη μετοχή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αριστείδης Αλαφούζος: Τα νέα deals του εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Προκοπίου: Συζητά με κινεζικά ναυπηγεία για νέα παραγγελία VLCCs;



    ΣΧΟΛΙΑ