• Business

    Κίνηση-έκπληξη από το Πήτερ Γεωργιόπουλο: Η Gener8 πουλά δύο ολοκαίνουργια VLCCs

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Δύο ολοκαίνουργια τάνκερ VLCC φέρεται να πούλησε η ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, στην AET Tankers, έναντι 81 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

    Πρόκειται για μία μάλλον ασυνήθιστη κίνηση από την πλευρά της Gener8 Maritime, η οποία είναι γνωστό ότι προχωρά επιλεκτικά σε πωλήσεις παλαιότερων τάνκερ (όπως γράφαμε πρόσφατα στο mononews.gr, ο Πήτερ Γεωργιόπουλος φέρεται να έχει ήδη βρει αγοραστές για τα αδελφά δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax Gener8 Elektra και Gener8 Daphne, αμφότερα χωρητικότητας 106.600-dwt και κατασκευής 2002), όμως δε μας έχει συνηθίσει σε πωλήσεις καινούργιων πλοίων, όπως είναι τα Gener8 Ethos (χωρητικότητας 300.000 dwt) και Gener8 Hector (χωρητικότητας 320.000 dwt), αμφότερα κατασκευής 2017, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το TradeWinds είναι τα δύο πλοία που φέρονται να έχουν πωληθεί στην AET.

    Μάλιστα, αν επιβεβαιωθεί η τιμή των 81 εκατομμυρίων δολαρίων για το κάθε πλοίο, θα πρόκειται για μία πολύ καλή τιμή, που θα σηματοδοτεί μία επιστροφή των τιμών σε ανοδικές τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά, που κινείται πτωτικά τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, το ποσό αυτό εξακολουθεί να είναι μικρότερο από τα 105 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε η Gener8 για να αποκτήσει το κάθε νεότευκτο πλοίο ως resale από την Scorpio Tankers το 2015.

    Όσο για το ενδεχόμενο να κρύβεται πίσω από την πώληση κάποιο “σκοτεινό” μυστικό, όπως κάποια παραβίαση των όρων των δανείων που συνδέονται με τα πλοία (κάτι που συνέβη πρόσφατα με την Nordic American Tankers), πηγές της εταιρείας ξεκαθαρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο προχωρά η πώληση των VLCCs είναι να συγκεντρωθούν πόροι για νέες εξαγορές πλοίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει στο εγγύς μέλλον άλλη πώληση πλοίου της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Ο Βασίλης Μαυρολέων πουλάει τα πιο παλιά πλοία του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωταθλητές οι Έλληνες εφοπλιστές σε παραγγελίες πλοίων τον Απρίλιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης-Αγγελική Φράγκου: Οι νικητές των επενδύσεων με 346 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ